RKC pakt volle buit tegen Vitesse

De vooraf door velen in zowel Waalwijk als Arnhem bestempelde ‘finale-wedstrijd’ is een prooi geworden voor ons RKC Waalwijk. In een bomvol en sfeervol stadion schreeuwde de fans de Geelblauwen naar een 3-1 overwinning op de Arnhemmers.

Bij de opkomst van de spelers stonden de confetti kanonnen geel-blauwe slierten te schieten, rond de aftrap was er knallend vuurwerk buiten het stadion en in het stadion was er geen ticket meer verkrijgbaar ook niet in het uitvak. Kortom, dat het gisteren een beladen wedstrijd was werd hierdoor wel extra duidelijk. RKC en Vitesse begonnen daarna gelijkwaardig aan deze ‘6 punten wedstrijd’. Optisch leken de Arnhemmers de eerste tien minuten ietwat in het overwicht maar de gevaarlijkste momenten waren voor ons RKC. Zo was het David Min die de bal wat gelukkig voor zijn linkervoet kreeg en niet aarzelde. Zijn schot ging echter recht op de keeper af waardoor dit een makkelijke prooi was voor doelman Room. Ook de prima spelende Lokesa kreeg een goede schietkans vanaf de rand van het strafschopgebied. Ook hij schoot echter teveel door het midden. In minuut 28 was het dan wel raak voor onze mannen. Het was Lelieveld die op de achterlijn van Vitesse de tijd nam om een goede voorzet te produceren. Het resultaat mocht er wezen, recht op het koppie van Min wist onze spits hier wel raad mee door knap in de kruising te mikken: 1-0. Vitesse stelde daar niet heelveel tegenover, een uitbraak van Boutrah en een knappe actie en dito schot van AZ-huurling Meerdink waren de belangrijkste wapenfeiten van de Gelderlanders in de eerste helft.

Tweede helft

Na de thee werd het spelbeeld in het eerste kwartier anders dan in de eerste helft het geval was. RKC leek wat angstig en onzeker aan de bal, Vitesse rook hierdoor bloed en kwamen aanzienlijk gevaarlijker uit de kleedkamer. Dit resulteerde in meerdere gevaarlijke momenten voor het doel van doelman Vaessen. Uiteindelijk was het een mooie subtiele pass van de Pool Kozlowski die de inlopende Aaronson perfect bediende. De huurling van Frankfurt raakte de bal niet vol maar wist alsnog te scoren: 1-1. Ook na de gelijkmaker bleven de Arnhemmers richting het Waalwijkse doel gaan. Wederom Aaronson was dichtbij een doelpunt. De Amerikaan kon na een combinatie met de tegenvallende Hadj-Moussa doorlopen maar schoot gelukkig voor ons voorlangs het doel van RKC. De Waalwijkers stelde daar aanvankelijk weinig tegenover. Maar ietwat uit het niets was daar ineens onze Belgische strijder Dario vd Buijs met een prachtige pass vanaf de middenlijn richting Niemeijer. Nadat Vitesse verdediger Hendriks de bal verkeerd inschatte en hierdoor onder de bal doorging, kon onze nummer 10 de bal knap controleren met rechts en vervolgens met zijn linkerbeen onder Vitesse doelman Room inschuiven: 2-1. Nadat RKC de voorsprong weer had genomen was de wedstrijd ook weer meer in evenwicht. Vitesse was duidelijk wat ontdaan en wist hierdoor in het vervolg weinig meer te creëren. Sterker nog, het waren de Geelblauwen die dichtbij de 3-1 waren. De uitstekend spelende Meijers wist op de linkerflank door te breken en bereikte de inlopende Lokesa. De jonge Belg kreeg een uitgelezen mogelijkheid om van een meter of 5 de hoek uit te kiezen maar hij schoot veel te onrustig rechtdoor waardoor hij zijn schot geblokt zag. In het laatste kwartier bleef het daardoor uitermate spannend in Waalwijk. Doelman Room ging in de blessuretijd mee naar voren en er kwam nog een corner voor de Arnhemmers gevolgd door een actie van Hadj-Moussa. Zijn voorzet was echter te laag waardoor RKC de bal kon uitverdedigen. Een perfect uitgemeten pass van Margaret op de vanaf het eigen strafschop gebied sprintende Michiel Kramer betekende dat de spits de bal rustig in een leeg doel kon schuiven: 3-1. Deze treffer betekende tevens de 30e Eredivisie goal van Kramer in het Geelblauw waardoor hij nu op plek 5 staat in de Eredivisie historie van RKC achter mannen als Hoogendorp, Boogers, Hoekstra en Decheiver. Knappe prestatie Michiel!

En zo pakte ons RKC terecht de volle buit in Waalwijk. Complimenten aan iedereen in het stadion voor de prachtige sfeer! Volgende week staat de volgende belangrijke pot op het programma, dit keer in Rotterdam bij Excelsior. Bij een overwinning komt RKC op een veilige 15e of zelfs 14e plek in de eredivisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *