Zeer teleurstellend RKC verliest thuis tegen Fortuna

RKC heeft vanavond in een fris maar wederom prima gevuld Mandermakers Stadion verloren van Fortuna Sittard. In een zeer gezapige en vrijblijvend ogende wedstrijd konden zowel de Waalwijkers als ook de gasten uit Sittard geen potten breken maar wisten de Limburgers in de 90e min alsnog geheel uit het niets op prachtige wijze te scoren: 0-1.

Vorig seizoen betekende deze wedstrijd de jaarlijkse carnaval wedstrijd die werd gewonnen door ons RKC met 3-1. Dit jaar was het een reguliere editie en was er weinig reden voor een feeststemming. In een slordige eerste helft aan beide kanten waren er dan ook weinig hoogtepunten op te schrijven. Er waren momenten van David Min en Chris Lokesa maar beide mannen hadden het vizier aan de voor ons verkeerde kant van de paal gericht. Net voor rust was er dan nog een aardige kopkans voor Niemeijer maar ook hij wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Onze gasten uit het zuiden van Limburg wisten daar verder ook weinig tegenover te zetten en zo kabbelde de eerste helft richting de warme thee met een 0-0 tussenstand.

Tweede helft

Ook in de tweede helft was het helaas niet veel beter. Waar je hoopte op een scherp offensief vanuit Waalwijkse kant direct na rust was het eerder het tegenovergestelde wat er gebeurde. De scherpte ontbrak aan alle kanten, er werd weinig bewogen. Veel te afwachtend en vrijblijvend naar de bal toe. In de 65e minuut leek daar verandering in te komen nadat Lelieveld de bal breed gaf op de inlopende en scorende Lokesa. Dit gebeurde echter vanuit buitenspelpositie. Ook de komst van onder andere Kramer in de laatste tien minuten kon geen verandering brengen aan het spelbeeld. Aan niets was vanavond te merken dat er bij winst aansluiting gevonden zou kunnen worden bij Excelsior en Heracles. RKC leek zelfs regelmatig te vragen om een tegengoal en die kwam er dan ook in de 90e min. Op een prachtige wijze wist Sierhuis de bal van een meter of 20 achter Vaessen in het Waalwijkse doel te krijgen. Een 0-0 was de terechte uitslag geweest maar zoals vaker dit seizoen wist RKC deze stand niet vol te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *