RKC Waalwijk viert carnaval met overwinning op N.E.C. Nijmegen

In een sfeervolle carnavalssetting heeft RKC Waalwijk een overtuigende overwinning geboekt op N.E.C. Nijmegen. De thuiswedstrijd, gespeeld op carnavalsvrijdag in een speciaal carnavalstenue, eindigde in een verdiende 2-0 zege voor de Geelblauwen, waarbij beide doelpunten al voor rust op naam van David Min kwamen.


Dominerend RKC Waalwijk

De wedstrijd kwam vroeg tot leven met een vrije trap van Aaron Meijers in de zesde minuut, die David Min feilloos afrondde voor de 1-0. Hierna was RKC Waalwijk lange tijd de bovenliggende partij. In de 26e minuut werd David Min in de zestien neergelegd door Phillips Sandler, na een VAR-check door arbiter Manschot, ging de bal op de stip. In eerste instantie ging Dario van den Buijs achter de bal staan, maar zijn penalty werd gekeerd door Cillessen. Echter liep een verdediger van N.E.C. te vroeg in, waardoor de penalty opnieuw genomen mocht worden. Min ging dit keer achter de bal staan, hij schoot wel feilloos raak waardoor RKC Waalwijk in de 26e minuut op 2-0 voorsprong kwam. De Waalwijkers hielden de controle, terwijl N.E.C. pas in de 33e minuut via Chery gevaarlijk werd, maar keeper Vaessen stond zijn mannetje.


Voorsprong vasthouden

Na de rust probeerde N.E.C. meer initiatief te nemen, maar RKC Waalwijk stond defensief sterk en gaf weinig weg. Ondanks dat N.E.C. meer balbezit had, bleven echte kansen uit. RKC Waalwijk kreeg nog een goede kans uit een vrije trap van Meijers, maar ook deze leidde niet tot een doelpunt. Het sterke verdedigende werk zorgde ervoor dat RKC Waalwijk de wedstrijd afsloot met een clean sheet. De wedstrijd is een mooi begin van het carnavalsweekend.


De blik vooruit

De volgende wedstrijd van RKC Waalwijk is tegen Feyenoord op 18 februari, gevolgd door een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Met deze overwinning in de tas en de steun van de carnavalsvierders kan RKC Waalwijk met vertrouwen uitkijken naar de komende confrontaties. Fijne carnaval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *