RKC pakt punt in Waalwijk tegen Sparta

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het treffen met Sparta. In een zo goed als vol Mandemakers Stadion stond er van te voren de nodige druk op deze wedstrijd. Na de teleurstellende 1-2 thuis tegen Heracles en het gat van 5 punten met de nummer 15 van de eredivisie Heracles werd het de hoogste tijd voor weer eens een drie-punter in Waalwijk.

Die drie punten kwamen er helaas niet. Het was in het begin te merken dat er wat spanning in de spieren zat van de Waalwijkers. De klok tikte pas de 2e minuut aan toen Sparta er al gevaarlijk uitkwam en via Brym de bal op de paal wist te krijgen. Daar kwam RKC met de schrik vrij. Naarmate de eerste helft vorderde begon RKC meer in haar spel te komen. Het was met name Lokesa die een aantal goede momenten richting het doel van Sparta goalie Olij had maar tot echt veel gevaar kwam dat niet. Al met al stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord toen we aan de thee gingen, een stand wat de verhoudingen aardig weer gaf.

Tweede helft

In de tweede helft kwam RKC goed scherp uit de kleedkamer. De bal ging snel en gemakkelijk van voet naar voet en uiteindelijk kwamen de Waalwijkers met enig fortuin op een 1-0 voorsprong. Via de rechterkant was het de teruggekeerde Mats Seuntjens die de bal voorgaf. Vanaf de tribune leek de bal ‘per ongeluk’ via het hoofd van Kramer in het Sparta goal te belanden, op de tv beelden was echter duidelijk te zien dat het niet Kramer was maar een eigen goal van Sparta speler Verschueren. Na deze voorsprong bleef RKC goed doorgaan en was het onder andere Cleonise die voor gevaar wist te zorgen. Een doelpunt aan Waalwijkse kant zou er echter niet meer komen. Gaandeweg de tweede helft nam Sparta meer het heft in handen. Hieruit kwamen meerdere goede mogelijkheden voort maar het was keer op keer een RKC speler die een te grote sta in de weg bleek te zijn. Tot het laatste kwartier zag het er goed uit voor ons RKC totdat Roemeratoe een fractie van een seconde te laat kwam inglijden waardoor de bal gemist werd maar de tegenstander helaas niet: direct rood. De geelblauwen stonden toen al onder druk en moesten vervolgens dus door met 10 man. Niet veel later werd het spel voor het gevoel totaal uit het niets stil gelegd. in eerste instantie was onduidelijk waarom, achteraf bleek de VAR Nijhuis met een vergrootglas iets gevonden te hebben waarvoor je met een groot portie fantasie een penalty zou kunnen geven. En zo werd dan ook beslist, penalty voor Sparta met een 1-1 tussenstand als resultaat.

Ondanks deze tegenvallers bleven de overgebleven 10 Waalwijkers vechten voor elke centimeter. Mede dankzij deze goede wedstrijdinstelling werd de 1-1 succesvol verdedigd en mochten we na het eindsignaal van scheidsrechter Bos alsnog 1 punt optellen aan ons totaal. Dit brengt RKC op 15 punten uit 19 wedstrijden op een 16e plaats in de eredivisie.

Een avond waarin het op beslissende momenten helaas niet onze kant opviel, maar waar we met veel strijd, passie en trots toch een verdiend punt tegen de huidige nummer 7 van de eredivisie wisten te pakken. Op naar meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *