RKC sluit 2023 af met punt in Utrecht

RKC Waalwijk heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan FC Utrecht. In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2023 kwam de ploeg van Henk Fraser halverwege de eerste helft op achterstand. Een benutte strafschop van Michiel Kramer bracht de eindstand al voor de thee op het scorebord.

Tumultueuze eerste helft

Daar waar de Geelblauwen in het bekertreffen met FC Utrecht al snel tegen een grote achterstand aankeken, was het krachtverschil dit keer minimaal. De thuisploeg had veelvuldig de bal, maar werd hieruit amper gevaarlijk. Toch waren het de Domstedelingen die het eerste doelpunt van de middag maakte. Een voorzet van de rechterkant werd niet goed verwerkt door Julian Lelieveld, waardoor Victor Jensen vrij gemakkelijk binnen kon schieten.

Ook RKC Waalwijk noteerde niet veel mogelijkheden in de eerste helft, maar werd vlak voor rust in het zadel geholpen door oud-RKC’er Mats Seuntjens. De aanvaller van FC Utrecht kreeg bij een hoekschop van de Waalwijkers de bal op zijn arm en, na ingrijpen van de VAR, ging de bal op de stip. Aanvoerder Michiel Kramer ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de Utrechtste doelman. Die was echter te vroeg van de lijn oordeelde men in Zeist, waardoor RKC een herkansing kreeg. Het publiek achter de goal, was het hier niet mee eens. Er werd bier gegooid, waardoor scheidsrechter Gözübüyük de elftallen vroegtijdig naar binnen dirigeerde. Na een rustperiode van een minuut of tien, gingen we verder, waarna Kramer de herkansing wel achter Barkas schoot. Kort na deze tumultueuze fase, gingen beide ploegen opnieuw naar binnen, nu wel de ‘echte’ rust.

Mogelijkheden op meer

De tweede helft bracht wat meer opwinding binnen de lijnen. Vooral de Geelblauwen waren meerdere keren dicht bij een voorsprong. Chris Lokesa scoorde in het bekertreffen met FC Utrecht al twee keer en was ook vanavond dicht bij een treffer. Zijn eerste schot werd nog aangeraakt, maar plofte nipt langs het Utrechtste doel. Kort na dit moment was het opnieuw Chris Lokesa die de kans voor RKC inleidde. Deze keer drukte de jongeling niet zelf af, maar gaf hij een perfecte steekbal op Denilho Cleonise. De nummer zeven zag zijn schot echter over het doel gaan.

FC Utrecht stelde hier maar weinig tegenover en ging vooral in de eindfase met lange ballen opzoek naar geluk. Dat gelukje kwam er, nadat Etienne Vaessen een bal niet kon klemmen, maar het schot dat volgde, trof gelukkkig voor de Geelblauwen geen doel. Geen doelpunten meer en dus een 1-1 eindstand in de Domstad.

Foto’s en tekst: RKC Waalwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *