RKC kan in resterende tien ‘Ajax minuten’ geen potten meer breken

RKC Waalwijk is er niet in geslaagd om in de resterende tien minuten speeltijd nog verandering te brengen in de tussenstand. Ondanks het felle aandringen van de Waalwijkers werd de tussenstand van 2-3 ook de definitieve eindstand.

Het was een vreemde gewaarwording. Een voorbereiding zoals alle anderen alleen nu voor slechts zes officiële speelminuten plus vier minuten extra tijd. In een prima gevuld Mandemakers Stadion begon RKC direct heel fel aan het resterende deel van deze wedstrijd. Hierdoor was het spel heel onrustig en werd het lastig om vanuit veldspel tot goede voorzetten te komen. Wat moet je anders in zo’n korte tijd was de gedachte. Een vrije trap op een gevaarlijke plek net naast de zestienmeter van Ajax had nog gevaarlijk kunnen worden. Helaas lukte het Stevanovic niet om vanuit deze stilstaande situatie de bal goed voor het Ajax doel te krijgen waardoor de bal laag in de voeten van een Ajacied weggewerkt kon worden nog voordat een RKC’er bij de bal kon komen. Zonde, want een dergelijke stilstaande situatie kan net het moment opleveren waar we met zijn alleen zo op hoopte. Daarna zou RKC nog eenmaal echt gevaarlijk worden. Het was Margaret die vanaf de rechterkant de bal goed wist voor te geven op het hoofd van Stevanovic. De kleine buitenspeler vergat echter naar beneden te koppen waardoor de bal net over het Ajax doel ging. Dit was achteraf het moment waarop een 3-3 mogelijk was. In het resterende deel van de wedstrijd kwam Ajax niet verder dan minuten lang de bal rondom de cornervlag via Brobbey vast te houden. Een efficiënte en slimme manier om de minuten door te komen en tevens om RKC uit de opportunistische flow te halen. Zodoende bleek de tussenstand ook de eindstand te zijn, namelijk 2-3.