Laconieke slotfase kost RKC twee punten tegen Excelsior

RKC Waalwijk is er niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden. In een goed gevuld en koud Mandemakers Stadion werd het na een 2-0 voorsprong uiteindelijk toch 2-2.

Na de knappe overwinning vorige week uit in Zwolle met 1-2 tegen PEC was de tegenstander vandaag Excelsior uit Rotterdam. Voor de wedstrijd was het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen slechts 3 punten maar was het desondanks de nummer 9 tegen de nummer 15 van de ranglijst. RKC had de overhand in de eerste helft. Zeker tot aan de 1-0 van Oukili waren de Waalwijkers de bovenliggende partij. Voorafgaand aan de 1-0 leek Michiel Kramer buitenspel te lopen, vervolgens ging Lelieveld goed door op rechts en wist de bal piekfijn voor te geven op Oukili. Zoals wel vaker dit seizoen wist onze Marokkaans jeugdinternational hier wel raad mee door de 1-0 tegen de touwen te schieten. Na deze voorsprong liet RKC de Rotterdammers komen. Hierdoor wist Excelsior er meerdere keren te makkelijk doorheen te komen maar keer op keer was het Vaessen die een te grote sta in de weg bleek te zijn. Hierdoor ging men aan de thee met een 1-0 voorsprong voor ons RKC.

Tweede helft

In de tweede helft was het RKC wat goed uit de kleedkamer was gekomen. Het wist een aantal goede kansen te creëren maar tot een doelpunt kwam het nog niet. Dat was wel het geval in minuut 60, het was weer Oukili die ietwat gelukkig de 2-0 wist te maken. Na dit doelpunt was het opvallend om te zien dat de Rotterdammers het wel leken te geloven. Wanneer RKC aan de bal was had men alle tijd om een geelblauw shirtje uit te zoeken zonder dat Excelsior moeite deed om druk te zetten. De wedstrijd leek ook binnen maar dit mogen we als RKC nooit denken. De laconieke houding sloop duidelijk in de ploeg wat uiteindelijk resulteerde in een 2-1 totaal uit het niets. Lelieveld was nergens te bekennen toen de linksbuiten van Excelsior de bal voor de achterlijn net binnen wist te houden. Hij kon de bal in alle rust voorgeven en via een kopbal ongelukkig op de rug van vd Buijs verdween de bal in het RKC goal. Na deze totaal onverwachte 2-1 leek RKC niet wakker te worden. Een kleine overtreding van Oukili leek ditmaal voor Nijhuis wel reden te fluiten terwijl hij dit normaliter niet doet voor dergelijke kleine overtredingen. Hierdoor kreeg de ploeg uit Kralingen de kans aan te leggen van een meter of 22 en met succes. Vanuit het niets stond het niet alleen 2-1 maar ook zelfs 2-2. Veel wist RKC daarna niet meer bij elkaar te spelen. Het was bijna Kramer nog die in minuut 89 eindelijk weer eens wist te scoren maar hij kopte recht op keeper Van Gassel. Hierdoor bleef het voor RKC uiteindelijk uitermate teleurstellend bij 2-2. We weten allemaal hoe ontzettend duur de punten aan het einde kunnen zijn en vanavond kunnen we wel stellen dat we geheel vrijwillig ons 2 punten hebben laten afsnoepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *