Wouters op huurbasis naar FC Eindhoven

Eerder deze transferperiode werd bekend dat het contract van verdediger Luuk Wouters met twee jaar is verlengd tot 2025. Aangezien hij dit seizoen weinig zicht heeft op veel speelminuten, wordt hij dit jaar verhuurd aan FC Eindhoven.

Wouters kwam in de zomer van 2019 over uit de jeugd van FC Groningen en sloot in eerste instantie aan bij het tweede elftal. In het eerste elftal kwam hij in het geel-blauw op dit moment tot 35 wedstrijden in de Eredivisie. Als Linksback ging hij de afgelopen jaren de strijd aan om zijn plek in het elftal. Dit seizoen werd aangegeven dat Wouters als linker centrale verdediger wordt gezien.

Omdat RKC met Adewoye, Van den Buijs, Bruma en Gaari centrale verdedigers in huis heeft die in de pikorde boven Wouters staan, is nu gekozen om hem voor de rest van het seizoen te verhuren aan FC Eindhoven.

Afgelopen seizoen maakte spits Min een soortgelijke stap, door op huurbasis naar Telstar te vertrekken. Die uitleenbeurt resulteerde in een goed seizoen waardoor Min de eerste drie wedstrijden van dit seizoen in de basis startte. Hopelijk maakt Wouters in Eindhoven ook een goed seizoen mee waardoor hij een vaste waarde kan worden in het eerste elftal van geel-blauw.

Heel veel succes in Eindhoven, Luuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *