RKC verliest ook in Nijmegen

RKC Waalwijk heeft zichzelf op haar 83-jarige verjaardag geen verjaardagcadeau kunnen geven. Ondanks legio kansen en goed spel, blijven de punten in Nijmegen. N.E.C. Nijmegen bleek uiteindelijk met 3-0 te sterk voor de Waalwijkers. Een uitslag die, zeker gezien de tweede helft, zeer geflatteerd is. 

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en kwam meerdere keren gevaarlijk door de verdediging van de Geelblauwen. Toch was het de ploeg van Henk Fraser die de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Julian Lelieveld legde de bal op een presenteerblaadje voor Michiel Kramer, maar de Waalwijkse aanvoerder zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Halverwege de eerste helft was het wel raak, voor de thuisploeg wel te verstaan. De Nijmegenaren kwamen door over de linkerkant en na een misverstand in de Waalwijkse defensie kon Magnus Mattsson de bal simpel in een leeg doel schuiven. 

Na de tegentreffer werd het meer en meer een wedstrijd die op het middenveld werd uitgevochten. De grootste kansen waren wel voor de Geelblauwen. Tot twee keer toe was Bakkali dicht bij de gelijkmaker, maar in beide gevallen wist de buitenspeler de bal niet tussen de palen te krijgen. Met een minimale achterstand werd dan ook de kleedkamer opgezocht. 

Geelblauwen dringen aan

In de tweede helft was het de ploeg van Henk Fraser die beter uit de kleedkamer kwam. Dat deed het met een iets gewijzigd elftal. Aaron Meijers en Shawn Adewoye kwamen in de ploeg. Zij vervingen Thierry Lutonda en Kevin Felida. Voor Meijers betekende dit zijn 350ste eredivsiewedstrijd. Het leverde snel een enorme kans op de gelijkmaker op. David Min schatte een voorzet van Zakaria Bakkali op waarde en kopte snoeihard richting het Nijmeegse doel. Jasper Cillessen was geklopt, maar de bal stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in. Geen Waalwijkse gelijkmaker, maar wel een duidelijk teken dat de Geelblauwen zich niet zomaar gewonnen gingen geven. 

Ook na deze kans bleef RKC Waalwijk de gevaarlijkste partij. Vlak na de kopbal van Min, was er opnieuw gevaar voor het Nijmeegse doel. Deze keer was het invaller Adewoye die kon koppen, maar zijn inzet ging via een Nijmeegs hoofd, net over het doel. De thuisploeg stelde hier weinig meer tegenover en was vooral bezig om de voorsprong over de streep te trekken. 

David Min is heel dicht bij de gelijkmaker

Eeuwenoude voetbalwet

Wanneer je zelf je kansen niet afmaakt, valt hij aan de ander kant. Een eeuwenoude voetbalwet, waar de Geelblauwen pijnlijk kennis mee maken. In de negentigste minuut was het opnieuw Magnus Mattsson, die aan alle onzekerheid een einde. Zijn eerste schot werd nog gepakt door Vaessen, maar op de rebound was de Waalwijkse doelman kansloos. 2-0 en de wedstrijd in het slot. 

In de extra tijd kwam daar zelfs nog een derde treffer bij. Invaller Rober González kwam één op één met Vaessen en stifte de bal bekwaam over de uitkomende doelman heen. Een derde Nijmeegse treffer die de uitslag erg geflatteerd maakt.

Volgende week wacht voor RKC Waalwijk de Brabantse Derby tegen PSV. Tickets voor dit duel zijn verkrijgbaar via https://ticketing.rkcwaalwijk.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *