RKC huurt Daouda Weidmann van Torino

In de zoektocht naar versterkingen voor de selectie is RKC uitgekomen bij de Franse middenvelder Daouda Weidmann, spelend bij Torino FC. RKC zal de middenvelder dit seizoen huren.

Weidmann begon zijn carriere in de jeugd van de Franse grootmacht Paris-Saint-Germain en kan uit de voeten in de rol als centrale middenvelder. Daarnaast kan hij ook als aanvallende of verdedigende middenvelder spelen.

Nadat hij het tot de O19 selectie van PSG had geschopt, tekende hij zijn eerste profcontact in de zomer van 2021. Hij speelde in 2021/2022 8 wedstrijden in de UEFA Youth League en 20 wedstrijden in de Franse U19 competitie, hij scoorde 3 goals en gaf 4 assists.

Nu maakt Weidmann dus de overstap naar Waalwijk. Hij zal dit seizoen gehuurd worden van de club uit Turijn. In de huurdeal is een optie tot koop opgenomen die RKC kan lichten.

Na Meijers, Houwen, Margaret, Meir, Cleonise, Bruma, Roemeratoe, Takidine, Niemeijer en Stevanovic wordt Weidmann de 11e aanwinst deze zomer. De verwachting is dat Stevanovic (die nog steeds in afwachting van zijn werkvergunning is) binnenkort ook aansluit bij het eerste elftal.

Foto: Paris-Saint-Germain
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *