RKC onderuit thuis tegen AZ

RKC Waalwijk heeft de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen niet weten om te zetten in een resultaat. Ondanks de 1-0 voorsprong bij rust, was het AZ dat in de tweede helft de wedstrijd helemaal om wist te draaien.

Opnieuw vanaf de stip

Het duel tussen RKC Waalwijk en AZ kende een rustig start, met twee ploegen die hun draai zochten. Het eerste wapenfeit kwam in de achtste minuut van oud-RKC’er Odgaard. Zijn inzet belandde via een Waalwijkse been over het doel van Vaessen. Daarna kwam RKC Waalwijk steeds beter in het duel en zou een voorsprong niet onverdiend zijn. Vooral Denilho Cleonise was dicht bij een doelpunt. Met een afgemeten pass werd de buitienspeler de diepte ingestuurd, maar hij kreeg de bal niet voorbij doelman Ryan.

Ook na deze grote kans wisten de Geelblauwen met regelmaat dreigend te worden en in de veertigste minuut wierp dat zijn vruchten af. Opnieuw Cleonise sneed naar binnen vanaf de flank en zag hoe zijn schot van dichtbij op een Alkmaarse arm terecht kwam. Scheidsrechter Bos kende geen twijfel en legde de bal op elf meter. Net als in Heerenveen eerder schoot aanvoerder Michiel Kramer de bal veilloos en snoeihard binnen. Dit betekende dat RKC Waalwijk met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

AZ trekt duel naar zich toe

Pascal Jansen was niet te spreken over het spel van zijn ploeg en besloot daarom in de rust twee wijzigingen te maken. Van Bommel en Odgaard bleven achter in de kleedkamer en zij werden vervagen door Lahdo en Poku. Het was ook de ploeg uit Almaar die beter aan de tweede helft begon. Na tien minuten in de tweede helft werd het veldoverwicht, omgezet in de gelijkmaker. De inzet van Pavlidis viel via een Waalwijks been achter Etienne Vaessen. RKC Waalwijk kwam steeds minder in het spel voor en kreeg ook vrij snel na de gelijkmaker de 1-2 te verwerken. Dani de Wit wist in de scrimmage de bal achter Vaessen te prikken.  Henk Fraser besloot zijn spel om te gooien en bracht vers bloed. Zakaria Bakkali en David Min werden naar de kant geroepen. Hun vervangers waren Richonell Margaret en Reuven Niemeijer. 

Ook na de wissels bleef AZ de gevaarlijkste ploeg en het was opnieuw Pavlidis die het vonnis velde over de Waalwijkse hoop. Invaller Poku kon vrij door nadat Juriën Gaari de bal miste. De buitenspeler was niet zelfzuchtig en gaf de Griekse spits een niet te missen kans; 1-3. Na de derde Alkmaarse treffer probeerde het elftal van Henk Fraser het nog wel, maar verder dan een zacht kopballetje van Kramer kwamen de Geelblauwen niet. Net als vorige week een 1-3 nederlaag en geen punten in het eerste thuisduel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *