Eerste helft doet RKC de das om in Heerenveen

RKC Waalwijk is het nieuwe eredivisieseizoen begonnen met een 3-1 nederlaag bij sc Heerenveen. In de eerste helft nam de ploeg uit Friesland een ruime 3-0 voorsprong, waardoor de Geelblauwen een flinke uitdaging stond te wachten. Na het doelpunt van Michiel Kramer kwam de ploeg van Henk Fraser meerdere keren heel dicht bij de aanslutingstreffer, maar deze viel niet.

Grote achterstand

De ploeg van Henk Fraser kwam in het Abe Lenstra Stadion goed uit de startblokken. Aan de bal was het verzorgt en dat resulteerde in een eerste speldenprikje. Denilho Cleonise kon vrij uithalen, maar zijn schot miste de kracht om het Oranje doelman Andries Noppert moeilijk te maken. De thuisploeg had even nodig om op stoom te komen, maar wist dit vervolgens wel uit te drukken in drie doelpunten.

De eerste was verreweg de mooiste van de avond. De Moldavische spits Ion Nicolaescu nam de bal knap aan op de borst en schoot uit de draai de bal hard achter Vaessen. De ploeg van Henk Fraser leek hierna even van slag, want de tweede Friezen treffer liet niet lang op zich wachten. De vrije trap van Thom Haye werd hard binnen gekopt door aanvoerder Bochniewicz.

Vlak voor rust werd de marge zelfs nog drie. Osame Sahraoui pikte de bal op en solleerde door de Waalwijkse verdediging. Zijn schot was vervolgens ook Vaessen te machtig en dus ging RKC de rust in met een 3-0 achterstand.

Michiel Kramer probeert het van afstand
Teleurstelling bij Godfried Roemeratoe na een Friese tegentreffer
Dario van den Buijs baalt na de derde Heerenveense treffer

Comeback wordt ingezet

In de tweede helft schoot dit keer de thuisploeg uit de startblokken. Binnen een halve minuut had Ché Nunnely de vierde Heerenveense treffer op zijn schoen, maar Vaessen won de één op één. Het leek een wake up call voor de Geelblauwen, die na deze kans steeds beter in het spel kwamen. Dit resulteerde op het uur spelen in een strafschop. Denilho Cleonise ging voorbij zijn tegenstander en werd in het strafschopgebied gevloerd. Scheidsrechter Nagtegaal was onverbiddelijk en wees naar de stip.

Aanvoerder Michiel Kramer wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal snoeihard door het midden. 3-1 en RKC terug in de wedstrijd.

Na de treffer van Kramer werd de wedstrijd nog levendiger. Het spel golfde op en neer en aan kansen geen gebrek. Vooral de Geelblauwen waren zeer dicht bij de aanslutingstreffer. Invaller Lokesa kopte de bal maar net over het doel, waarna Zakaria Bakkali zijn doelpoging uit de kruising zag worden getikt. David Min kwam een kwartier voor tijd oog in oog met Noppert, maar stifte de bal over het doel. Geen aansluitingstreffer en zo komt de ploeg van Henk Fraser de grote achterstand niet meer te boven.

Kramer schiet de bal hard achter Noppert…
En brengt de bal snel terug naar de middenstip

Eerste thuiswedstrijd

Volgende week speelt RKC Waalwijk de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. In het Mandemakers Stadion is AZ de tegenstander

Bron: RKC Waalwijk