RKC huurt Stevanović van Manchester City

Filip Stevanović is per direct RKC’er. De 20-jarige Serviër wordt gehuurd van de Engelse grootmacht Manchester City. Stevanović kwam afgelopen seizoen uit op huurbasis voor CD Santa Clara in Portugal. De jonge aanvaller sluit zo snel mogelijk aan bij de selectie van Henk Fraser.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld over de nieuwste aanwinst: “Na langdurig contact met Manchester City bleek er eindelijk een opening te zijn om hem op huurbasis naar Waalwijk te halen. Een kans die we niet voorbij konden laten gaan. Een speler als Filip, met zijn aanvallende kwaliteiten, is voor ons een toegevoegde waarde.” 

Filip zelf is blij dat hij terug kan keren naar Nederland: “Bij RKC Waalwijk krijgen spelers de kans zich te laten zien op het hoogste niveau, daarnaast heeft de club meerdere malen bewezen spelers te kunnen ontwikkelen.”  

Filip Stevanović begon zijn carrière in Servië in de jeugdopleiding van Vranić Arilje voordat hij in 2011 de stap maakte naar de jeugd van Partizan Belgrado. In 2018 debuteerde Stevanović in de hoofdmacht van de Servische topploeg. Het duurde niet lang tot de jonge aanvaller een basisplaats wist te bemachtigen en uitgroeide tot publieklieveling. Zijn eerste doelpunt kwam tegen Connah’s Quay Nomads uit Wales in de voorronde van de Europa League. Zijn goede prestaties bij Partizan en in jeugdteams van de Servische bond, leverde hem een transfer op naar grootmacht Manchester City. In 2021/2022 speelde Stevaonić op huurbasis bij sc Heerenveen en het afgelopen seizoen werd de aanvaller verhuurd aan het Portugese CD Santa Clara.

Bron: RKC Waalwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *