RKC kiest voor eerste vrouwelijke eSporter in eDevisie

Sinds een aantal jaren is de eDivisie in het leven geroepen. De KPN eDivisie is een Nederlandse competitie in het FIFA computerspel. RKC heeft een aantal keren een mooi succes geboekt de afgelopen jaren, maar moest door het vertrek van een van de eSporters op zoek naar een nieuwe eSporter om aan het eSport team toe te voegen.

Dit is inmiddels gelukt. Met Sarah Rijpkema haalt RKC de eerste vrouwelijke eSporter die uit zal komen in de eDivisie in huis. Sarah is een 19-jarige FIFA-speelster uit Alkmaar die erg gedreven is om succesvol te worden in de wereld van eSports.

Sarah zegt zelf over haar stap naar RKC: “Ik ben super trots dat ik RKC Waalwijk mag gaan vertegenwoordigen komend seizoen. Ik ga er alles aan doen om te laten zien dat vrouwen ook thuishoren in de eDivisie.”

Directeur van Mosselveld zegt over het toevoegen van Sarah aan het eSports team: “Sara’s komst bij RKC eSports is een belangrijke stap in de richting van meer inclusiviteit en gelijkheid binnen de Edivisie. We zijn trots om haar te verwelkomen en we geloven dat ze de kracht heeft om te laten zien dat vrouwen een natuurlijke plek hebben in de wereld van professioneel gamen.”

Veel succes, Sarah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *