Zo volg je zondag de ontknoping van RKC

Zondagmiddag om 14:30 wordt er voor de allerlaatste keer dit reguliere seizoen afgetrapt in de Eredivisie. Voor RKC staat de uitwedstrijd tegen SC Cambuur in Leeuwarden op het programma. In dit bericht vertellen we je graag op welke manier je de wedstrijd kunt volgen.

Aangezien er geen uitsupporters aanwezig mogen zijn in Leeuwarden door een besluit eerder dit seizoen zijn supporters die de wedstrijd willen volgen aangewezen op andere manieren.

Ten eerste wordt bij het stadion op het fanplein de wedstrijd uitgezonden op een groot scherm. Mocht je liever thuis of onderweg de wedstrijd volgen, dan heb je de volgende opties.

Aangezien alle 9 Eredivisiewedstrijden om 14:30 worden afgetrapt, kan EPSN niet alle wedstrijden op haar TV kanalen uitzenden. Dit betekent concreet het volgende:

  • Op ESPN 1 is er een schakelprogramma te zien waar de hoogtepunten van alle wedstrijden te zien zijn. Mocht er een doelpunt vallen bij Cambuur – RKC, zal deze in het schakelprogramma getoond worden. De verwachting is wel dat er buiten doelpunten weinig van de wedstrijd te zien zal zijn.
  • Op ESPN Extra is de wedstrijd in zijn geheel te volgen. ESPN extra is te bekijken via de website of mobiele app van ESPN. Let op: Afgelopen weekend (en ook in eerdere seizoenen) waren er vaak problemen met de ESPN extra kanalen, doordat veel mensen tegelijk proberen in te loggen en te kijken.

Mocht je geen ESPN Extra kunnen/willen ontvangen, is er nog een alternatief. Op Langstraat FM doen wij namelijk vanaf 14:15 live verslag van de wedstrijd. Langstraat FM is te beluisteren via de kabel, op 106.8 FM of via deze link.

RKC maakt nog steeds kans om de play-offs te spelen. Hiervoor zijn de geel-blauwen wel afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Go Ahead Eagles. De volgende scenario’s bestaan voor aanstaande zondag:

  • SC Heerenveen wint: De uitslag van RKC maakt niet meer uit, SC Heerenveen speelt play-offs.
  • SC Heerenveen verliest: Bij winst van RKC op Cambuur speelt RKC play-offs.
  • SC Heerenveen speelt gelijk: Bij winst van RKC met minimaal 2 doelpunten verschil speelt RKC play-offs, bij geen winst van RKC met minimaal 2 doelpunten speelt SC Heerenveen play-offs.
  • SC Heerenveen verliest en RKC wint niet: Go Ahead Eagles speelt Play-offs.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *