Uneken en Duits met Oosting mee naar FC Twente

RKC gaat naast Joseph Oosting ook zijn assistent-trainers verliezen. Zowel Peter Uneken als Sander Duits maken na dit seizoen de overstap naar FC Twente. De mannen zelf zijn al rond met de club uit Enschede en de overstap is slechts een kwestie van tijd.

Het is geen geheim dat Oosting graag zijn assistenten waar hij het de laatste twee seizoenen in Waalwijk zo goed mee heeft gedaan mee wilde nemen naar FC Twente. Al weken gaan de geruchten, maar nu is het zover. De verwachting is dat de overstap van beide heren op korte termijn bekend wordt gemaakt.

Uneken kwam in 2021 over van Jong PSV, na de aanstelling van Oosting. Duits is inmiddels een kind van de club. Nadat hij eerder 121 wedstrijden in het geel-blauw speelde, is Duits sinds 2019 onderdeel van de technische staf. Hij was de laatste seizoenen verantwoordelijk voor de spelhervattingen van de geel-blauwen.

Tijdens zijn tijd als assistent is Duits begonnen aan de opleidingen om zijn papieren te halen om uiteindelijk als hoofdtrainer op de bank te mogen zitten. RKC had de hoop dat Duits zijn aflopende contract zou verlengen en dit traject in Waalwijk zou vervolgen, maar dat gaat de geboren Puttenaar dus in Enschede doen.

RKC zal dus op zoek moeten naar nieuwe assistenten voor nieuwe hoofdtrainer Henk Fraser.

We wensen Uneken en Duits veel succes in Enschede en danken beide heren voor al hun inspanningen in het geel-blauw.

Foto: RKC Waalwijk
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *