RKC kansloos onderuit tegen FC Twente

Het is RKC niet gelukt om een grote stap richting de Play-offs voor Europees voetbal te zetten. Daarvoor diende er gewonnen te worden van FC Twente, maar het werd een horrormiddag: 0-5.

De wedstrijd tegen FC Twente stond in het teken van het afscheid van Hans Mulder. De middenvelder die elf (!) seizoenen voor RKC speelde, nam vandaag afscheid van ‘zijn’ Mandemakers Stadion. Hij begon de wedstrijd wel op de bank, net zoals Lobete en Seuntjens. Bakkali mocht aan de aftrap verschijnen.

RKC is nog in de strijd voor plek 8, die recht geeft op het spelen van play-offs voor Europees voetbal. Maar al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat er vandaag niets te halen viel voor de geel-blauwen. Na 10 minuten was het namelijk al 0-1. Voor rust werd het ook nog kinderlijk eenvoudig 0-2 en leek de wedstrijd al gespeeld. Het was duidelijk dat de drive om een resultaat te halen tegen een goed spelend Twente ontbrak.

Na rust bracht Oosting, die vanaf volgend jaar hoofdtrainer is van FC Twente, Lobete en Seuntjens in de ploeg, maar ook die konden geen potten breken. Na rust werd het kinderlijk eenvoudig 0-3, 0-4 en werd de eindstand bepaald op 0-5.

Het hoogtepunt van de wedstrijd was dan ook duidelijk het afscheid van Mulder, ná de wedstrijd. Voor ons Koning, Keizer, Admiraal Mulder.

Door de nederlaag heeft RKC plek 8 niet meer in eigen hand. Volgend weekend zal er in Leeuwarden van Cambuur gewonnen moeten worden én zal Go Ahead minimaal een punt moeten halen in Heerenveen om alsnog de play-offs te verzekeren voor RKC, maar het lijkt er op dat een deel van de selectie al met hun hoofd bij de (welverdiende) vakantie zit.