RKC legt het af tegen FC Utrecht

RKC is wel/niet in geslaagd om een stap te maken op weg naar play-offs. In stadion Galgenwaard werd tegen Utrecht met 2-0 verloren.

RKC lijkt qua spel de smaak weer een beetje te pakken te hebben. Na een paar chagrijnige wedstrijden werd tegen Volendam weer geswingt. Net op tijd weer scherp voor de laatste fase van het seizoen zo lijkt het. In de laatste wedstrijden zullen, zo schat de redactie in, 6 punten gepakt moeten worden om die begeerde play-offs te halen. En FC Utrecht is de eerst volgende horde. Dat doet RKC in een vertrouwde opstelling maar zonder de geblesseerde Seuntjens. En Bel Hassani keert weer terug op de bank.

FC Utrecht is eigenlijk wel klaar met de eredivisie, het staat muurvast op de ranglijst en zal het vizier volledig gericht hebben op de play-offs. De fase waarin Utrecht zit laat zich, op z’n Utrechts lastig omschrijven. Het verloor uit bij Feyenoord, won afgetekend in Leeuwarden, verloor van Go Ahead Eagles maar won weer van FC Twente. Desalniettemin zal FC Utrecht voor een prima gevulde Galgenwaard zich van z’n beste kan willen laten zien.

Plaaggeest
De eerste grote kans van de wedstrijd is voor FC Utrecht als uit een corner RKC via Lobete matig uitverdedigd. Als de bal via Boussaid vervolgens voor de voeten van Van de Streek komt is het voor RKC gelukkig dat de bal via de verkeerde kant van de paal gaat.

Van de Streek lijkt in de eerste 20 minuten tot plaaggeest van RKC uit te groeien als hij even later een penalty verdient. Nadat Clement de bal slordig inlevert wordt de Utrechtse valse spits diepgestoken. Adewoye moet vervolgens ingrijpen, gaat net over het randje en moet een gele kaart en penalty incasseren.

Douvikas vervolgens mist de penlaty, waarna Vaessen de gepakte bal gaat vieren met het Waalwijkse uitpubliek. Maar ook RKC krijgt zijn kansen. Jozefzoon mist eerst nog een grote kans door slap inschieten. Maar verolgens is er een VAR-moment gaande na een niet zo spannende corner. Gaari wordt aan zijn shirt naar beneden getrokken. De TV-kijker zal gedacht hebben dat deze bal op de stip zou gaan, de scheidsrechter besluit echter anders. Het is meteen ook de ruststand. 0-0.

Tactisch pilsje
Na rust moet Vaessen meteen ingrijpen als Bozdogan totaal vrijgespeeld is bij de 2e paal. Het is meteen al een groot wapenfeit kort na rust. Het duurt alleen niet lang voor FC Utrecht daadwerkelijk op voorsprong komt. Douvikas creëert heel slim ruimte voor zichzelf als hij diep gaat en in duel komt met Adewoye. De griek is onverbitterlijk en schuift de bal in de verre hoek langs Vaesen.

Terwijl Douvikas het feestje viert probeert een FC Utrecht supporter zin alcoholische versnapering het veld op te mikken. Het is voor de scheidsrechter genoeg om de wedstrijd 15 minuten te staken. Het zou voor RKC een tactisch pilsje kunnen zijn geweest want na rust liep het nog voor geen meter. Utrecht had veel kansen en op een voorsprong was het wachten.

Na de 2e rust, zoals we hem dan maar noemen is het toch weer RKC wat aan de touwtjes gaat trekken en de vaart naar voren zoekt. Door het inbrengen van Bakalli wordt wel gevaar gebracht maar veel gaat fout. De grootste kans is voor Kramer. Maar in het gevecht bij de 2e paal weet Van der Marel genoeg Kramer te verhinderen en dus geen doelpunt.

In de allerlaatste fase kan Utrecht de voorsprong verdubbelen als RKC in de aanval is. Echter gooit er wederom iemand een biertje op het veld met nog maar anderhalve minuut te spelen. Normaal is dit staken maar de brugermeester besluit als eerste om toch door te spelen. Daarna ontstaat er een fase waarin spelers het zelf ook wel mooi vinden. Er wordt afgefloten.

Zo verliest RKC met 2-0 van FC Utrecht en heeft het nog een zware, maar door het gelijke spel van Sc Heerenveen geen onmogelijke, taak om in de komende wedstrijden alsnog play-offs veilig te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *