RKC swingt zich op zorgeloze avond langs FC Volendam

RKC heeft vrijdagavond met ruime cijfers gewonnen van FC Volendam. In een goed gevuld Mandemakers Stadion werd het 4-1. Het was een avond met vele gezichten.

Bij RKC loopt het de laatste weken op z’n zachts gezegd stroef. Er werd nog wel gewonnen van FC Groningen, maar swingen deed het allerminst. Van AZ, Feyenoord en Go Ahead Eagles werd verloren. Reden om het voetballoze weekend te gebruiken om alle spelers en staff vrij te geven. Zodat er fris begonnen kan worden aan de laatste fase van de competitie. Dat deed RKC weer in de laatste weken stiekem vertrouwd geraakte 4-3-3 waar Vaessen weer terugkeert onder de Lat.

Volendam draait vooral een prima tweede seizoenshelft. Het begon het seizoen met matige resultaten, maar sinds de winterstop lijkt de ploeg in een streep op handhaving af te stevenen. Maar de ploeg is er nog, het moet in de komende weken proberen Emmen en Excelsior van zich af te schudden.

Petrov
De wedstrijd werd voorafgegaan met een minuut stilte voor de afgelopen week overleden Youri Petrov. Hij speelde meer dan 100 wedstrijden in het geel/blauw.

Oukili
Op het veld stelt RKC snel orde op zaken, het eerste doelpunt valt al na 3 minuten als Oukili besluit uit te halen van buiten de 16. Geplaatst schiet hij de bal tegen de binnenkant van de paal. De keeper laat hij kansloos. Het is het begin van een startfase van de wedstijd waarin RKC weer met vlagen laat zien dat het kan voetballen maar Volendam blijft af en toe wel dreigen.

Als RKC tegen het halve uur begint aan te zetten breekt Clement de defensie open met een bal dwars door het hart van de verdediging. Jozefzoon rond vervolgens af met een leep stiftje over de keeper. 2-0. RKC haalt verder probleemloos de rust.

Wagenziek draaien.
Na rust hoeven we niet lang te wachten voor we weer kunnen juichen. Doordat Seuntens Murkin wagenziek dribbelt na een dieptepass van Kramer creëert Mats voor zichzelf alle ruimte om de bal binnen te schieten. De meegelopen Lelieveld is al niet meer nodig. 3-0. Volendam doet ook bijna meteen wat terug. Antonucci krijg op de rand van de 16 wat ruimte en schiet onverbiddelijk de bal in de verre hoek. Vaessen kan er heel veel meer aan doen.

De goal van Volendam zorgt wel dat de spanning in de wedstrijd blijft. Terwijl de Noord-Hollanders de vaart naar voren kiezen krijgt RKC veel ruimte in de counter. Seuntjens maakt zich een paar keer boos er wordt meteen gevaarlijk.

Tegen het einde van de wedstrijd wordt RKC weer steeds dominater en gevaarlijker. Uiteindelijk wordt de definitieve genadeslag uitgedeeld door de net ingevallen Lobete. Hij zet zelf de 1-2 met Bakari op en als hij dan opduikt voor de keeper is het voor de spanjaard een koud kunstje om af te ronden. 4-1 is ook meteen de einduitslag.

Kritiek
En zo voetbalt RKC de kritiek van afgelopen weken van zich af door zonder veel moeite FC Volendam van zich af te spelen. Voorlopig staat het weer 8e en dus doen we nog volop mee voor die Play-Offs. Volgende week kan daarin de volgende stap gezet worden in de uitwedstrijd bij FC Utrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *