AZ gemakkelijk langs zwak RKC

De afsluiting van speelronde 30 van de Eredivisie was deze week aan RKC en AZ. In Alkmaar was de ploeg van trainer Pascal Jansen te sterk voor een zwak RKC: 3-0.

RKC begon de wedstrijd in een 5-3-2 formatie, waar Van den Buijs en Oukili weer terugkeerde in de basis. Ook Bakari kreeg de voorkeur boven Lutonda én keepte Pereira omdat Vaessen te geblesseerd was om te starten. RKC speelde de eerste helft opnieuw zwak, zoals de laatste aantal weken al vaker te zien is. Toch leken we op 0-1 te komen, nadat Clement en Kramer alleen op keeper Ryan van AZ af konden, maar een van de twee buitenspel stond.

Een paar minuten later, in de 8e minuut, was het Mijnans die de bal simpel in kon koppen: 1-0. AZ zag in de eerste helft oud RKC-er Odgaard nog met een blessure uitvallen. AZ had een aantal mogelijkheden, maar Pereira lag een aantal keren goed in de weg.

Seuntjens had een goede kans op de 1-1, vlak voor rust, maar ook bij zijn schot lag de keeper in de weg. Een minuut voor rust leek RKC nog recht te hebben op een penalty, nadat Seuntjens de bal op goal schoot maar deze tegen de arm van verdediger Beukema van AZ belandde. De scheidsrechter wilde echter van niets weten en dus werd de rust bereikt met een 1-0 stand.

Na rust was het opnieuw AZ dat goed begon, maar opnieuw hield Pereira RKC goed op de been, maar in de 50e minuut was daar dan alsnog de goal voor AZ, nadat Lahdo gemakkelijk aangespeeld kon worden en de bal hard en hoog in schoot: 2-0.

Daarna leek de wedstrijd al gespeeld, want in de 63e minuut, voor de wekelijkse omzetting naar 433 werd de 3-0 gemaakt door van Brederode.

Daarna gebeurde er weinig meer wat het benoemen waard is, behalve dat de jonge spelers zoals Lokesa, Augustijns en Kuijpers nog wat speelminuten kregen.

Zo ging er opnieuw een wedstrijd verloren en begint het seizoen toch langzaan als een nachtkaars uit te gaan, mochten de komende wedstrijden opnieuw met dezelfde instelling als de laatste weken in gegaan worden.

Aankomend weekend is de bekerfinale en dus geen Eredivisie voetbal, de volgende wedstrijd is op 5 mei thuis tegen Volendam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *