RKC verliest in Deventer van feller Eagles

RKC heeft in een matige wedstrijd in Deventer helaas geen punten weten mee te nemen naar Waalwijk. In een sfeervol en vol Adelaarshorst was de ploeg uit Deventer veel feller en wist het terecht met 3-2 te winnen. 

De ploeg uit Waalwijk begon niet scherp aan de wedstrijd. Het was Go Ahead Eagles dat duidelijk meer energie in de wedstrijd wilde leggen. Toch waren het de geelblauwen die tegen de verhouding in het net wisten te doen bollen en hoe. Het was onze aanvoerder Kramer die de bal werkelijk op prachtige wijze van een meter of 45 in het goal wist te schieten. Een mooie opsteker zou je denken, maar het spelbeeld wist hierdoor helaas niet te kantelen. Het bleef van Waalwijkse kant allemaal zeer laks. Elke aanval van GAE was gelijk gevaarlijk en het was dan ook wachten op de 1-1. Lang duurde dit niet, in minuut 15 was de stand alweer gelijk. Linthorst wist met een droge knal net buiten de 16 meter Vaessen te passeren. We telden hier maar 8 minuutjes bij toen het alweer 2-1 voor GAE werd. Dit keer was het Deijl die diagoneel Vaessen wist te verrassen. Daarna was het een spervuur aan kansen voor GAE met uiteindelijk zelfs nog een penalty voor de ‘geel roden’. Willumson leek echter medelij te hebben met RKC en schoot knullig hoog over vanaf 11 meter.

Tweede helft

De start van de tweede helft liet eenzelfde beeld zien. Vooral GAE in de aanval maar het was wel RKC wat er iets vaker uit kwam dan in de eerste helft. Bij één van deze uitbraken was het Seuntjens die de bal van rechts voorgaf. De bal kwam vervolgens via een kluts situatie voor de voeten van onze spits Kramer. Zoals wel vaker twijfelde Michiel geen moment en schoot droog de 2-2 tegen de touwen. Nummer 11 en 12 van het seizoen en zijn eerste 2 doelpunten buiten Waalwijk. In de 65e min was het Lobete die in het strafschopgebied neerging. Vanaf de tribune was dit lastig in te schatten maar de vele berichten die ons bereikten vonden het veelal een penalty. Enfin, deze werd niet gegeven. De klok toonde ons minuut 74 wanneer RKC met een goede aanval eruit kwam. Via veel schijven kwam de bal uiteindelijk bij Jozefzoon. Het indraaiende schot werd echter niet écht gevaarlijk. Ook Go Ahead Eagles kwam er bij tijd en wijlen gevaarlijk uit. In de 80e min kwam er een grote kans maar verdediger Kuipers vond Vaessen op zijn weg. Uiteindelijk was het dan toch Go Ahead Eagles dat nog wist te scoren. Lindberg scoorde uit een corner in de 95e minuut alsnog de 3-2. Je kan het gezien de gehele wedstrijd niet onverdiend noemen. 

En zo ging deze wedstrijd verloren en gaan we zondag in Alkmaar wederom proberen de drie punten mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *