RKC wint moeizaam van FC Groningen

RKC heeft op zaterdagavond in eigen huis van FC Groningen gewonnen. In een moeizame wedstrijd werd met 2-1 gewonnen van de aspirant-degradant uit het noorden.

Slapeloze nacht Jozefzoon
De eerste helft was wel de mindere van de twee. Zodra RKC een keer aanzette en tot combinaties wist te komen werd het wel gevaarlijk, de kans van Jozefzoon als grootste voorbeeld. Na weggestoken te worden legde Seuntjens de bal bij de tweede paal. Alles wat Florian had hoeven doen was de bal binnen tikken maar het mocht niet zo zijn. FC Groningen was vaak dreigend maar kon de echte trekker niet overhalen.

Penaly’s
In de tweede helft wordt het bijna volle stadion niet verwend op beter voetbal, maar meer gebeurde er wel. Nadat de VAR een penalty voor FC Groningen terug moest draaien, Irandust leek te botsen met Vaessen, maar het was een overvalste schwalbe.

Na ruim een uur leeft het stadion eindelijk echt op als Kramer een puike voorzet van Clement in de touwen kopt. 1-0. Lang genieten we niet van de voorsprong want Pepi kopt nog geen 5 minuten later de 1-1 binnen.

Kort voor tijd slaagd de tweede poging van Lobete om een penalty uit te lokken. Verrips is te wild en legt Lobete neer. Kramer mag aanleggen voor de penalty. 2-1.

Play-Offs
Ondanks het mindere spel weet RKC de wedstrijd wel te winnen en is het nog vol in de race voor Play-Offs. Helemaal met de wetenschap van na de wedstrijd, dat Heerenveen geen punten heeft gepakt bij Sparta en het feit dat RKC nog een wedstrijd mag inhalen, woensdag in Deventer, is alles nog mogelijk. Dan zal voetballend wel uit een nader vaatje getapt moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *