RKC heeft heilige graal ‘+34 punten’ binnen.

RKC heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Door van thuis met 1-0 van Vitesse te winnen is de magische grens van 34 punten in speelronde 26 al bereikt.

RKC moest het zaterdagavond doen zonder de gedisciplineerd gepasseerde Bel Hassani en Bakkali. Verder kom de trainer over alle spelers beschikken na de interlandweek. Voor drie van onze spelers was dit een speciale interlandbreak; hun land, en onze koninkrijkgenoten, Curaçao speelde tegen het Argentinië van Messi.

Bij Vitesse kan de focus eindelijk weer op voetbal. Na weken van gedoe rondom de verlenging van het huurcontract van het stadion kwam deze week het nieuws dat Vitesse in de Gelredome kan blijven spelen. En focus op voetbal is zeker nodig; in een teleurstellend ‘brugseizoen’ staat de club voor aanvang van deze speelronde maar 3 punten boven de plaats voor nacompetitie.

RKC bepaald het tempo.
In de eerste helft is RKC heer en meester op het veld. Het krijgt links en rechts wat kleinere kansen. Jozefzoon schoot voorlangs en een gevaarlijk schot van Seuntjens die Scherpen ter nauwe nood klemvast had. De eerste kans van Vitesse noteren we na 25 minuten uit een vrije trap van 20 meter.

In de 27e minuut besluit Seuntjens, die zijn acties vandaag vanaf rechts maakt, dat het genoeg is. Hij neemt bijna bij de cornervlag de bal aan, passeert z’n tegenstander en brengt Kamer in gelegenheid om de voorgetrokken bal binnen te schuiven. 1-0.

Kort voor rust veert het stadion weer even op als Jozefzoon voor de goal opduik, prima weg draait en de bal binnen schiet. Helaas gooit de buitenspelregel roet in het eten.

RKC blijft controleren.
De wet van Waalwijk was toch een nog betere tweede helft spelen dan eerste. Dat was zaterdag niet nodig. RKC bleef sterk in de combinaties en kansen creëren. Vitesse kwam na rust wel vaker in het stuk voor met een aantal gevaarlijke momenten voor de neus van Vaessen.

Richting het einde van de wedstrijd neemt Vitesse de eerste aanzet voor een slotoffensief. Het is ook nog maar 1-0, veel is nog mogelijk. Voor open goal mist Van Duivenbooden een grote kans op de gelijkmaker. Oosting besluit na 10 minuten razen dat het mooi is geweest. Lobete, Wouters en Vroegh mogen nieuwe energie in de ploeg gaan brengen.

Het is genoeg circus Lobete en Bakari krijgen beide nog een grote kans maar die zijn niet nodig voor de overwinning. En zo speelt RKC zich langs die zo gewilde 34 punten en mag er misschien eindelijk hardop gedroomd worden van meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *