NEC rekent in eerste helft af met RKC

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond een pijnlijke nederlaag geleden tegen NEC. Waar de fans voor de wedstrijd werden getrakteerd op een vuurwerkshow, werd in het half uur erna het uitvak getrakteerd op doelpunten van hun ploeg. In de tweede helft was het spel van de Waalwijkers beter, maar niet goed genoeg voor punten. Eindstand: 1-3.

NEC binnen het half uur klaar
Waar Ons RKC sterk begon met goede een-op-een kansen van Mats Seuntjens en Julian Lelieveld was het NEC die de score opende. De defensie gaf veel ruimte weg waardoor de Nijmegeren makkelijk tot de zestien konden combineren. Oussama Tannane schoot eenvoudig raak in de korte hoek: 0-1.

Veel beter ging het daarna niet. Dirk Proper liet zijn klasse zien met een mooie actie op het middenveld. Gevolgd door een perfecte steekpass op Elayis Tavsan. De buitenspeler trok naar binnen, passeerde een uitglijdende Lutonda en schoot hem diagonaal in de kruising.

De derde goal volgde vijf minuten later. Tannane schoot een vrije trap van zestien meter snoeihard door de muur langs Vaessen. Aan de andere kant hield Cillessen NEC wederom op de been. Ruststand: 0-3.

Beter RKC
Vijftien seconden in de tweede helft ging de bal op de stip voor NEC. Vanaf de tribune was al te zien dat het geen penalty was. Higler had hier hulp vanuit Zeist bij nodig.

Met nog een half uur op de klok werd de NEC-goalie dan eindelijk gepasseerd. Na een mooie actie van Seuntjens schoot Anita een rebound binnen. Zijn tweede goal van het seizoen.

Twintig minuten na het eerste penaltymoment had Higler opnieuw hulp nodig vanuit Zeist. Hier was het eerst geen strafschap, oordeelde de arbiter op tien meter afstand. Uiteindelijk werd-ie dus toch gegeven. Vaessen voorkwam met een goede redding de hattrick van Tannane.

Een aanvallend RKC Waalwijk kon in de resterende twintig minuten geen doorbraak meer forceren. Zo eindigde de wedstrijd in 1-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *