RKC weet thuis niet te verrassen tegen PSV

Ons RKC heeft vanmiddag in Waalwijk niet weten te verrassen tegen PSV. In een uitverkocht Mandemakers Stadion waren het de bezoekers uit Eindhoven die met een 0-1 overwinning huiswaarts keerde.

Het is dit seizoen de enige Brabantse derby in de eredivisie aangezien men alleen in Waalwijk en Eindhoven kan genieten van voetbal uit de hoogste divisie van ons land. Na de nipte 1-0 nederlaag van RKC in Eindhoven hoopte RKC vandaag in eigen huis revanche te nemen voor de onterechte penalty in de 95e min eerder deze competitie in ‘de lichtstad’. Na een prima eerste kwartier van RKC waarin Gaari de grootste kans had, zijn kopbal belandde in het zijnet, was het echter PSV wat de regie overnam. De Eindhovenaren leken feller te zijn en kwamen er met regelmaat gevaarlijk uit. Grote kansen kreeg het ook via onder meer Luuk de Jong maar keer op keer bleek Vaessen een te grote sta in de weg. Het duurde tot minuut 35 voordat er een doelpunt te zien was in Waalwijk. Na een flipperkast situatie in het strafschopgebied van RKC was het Bakayoko die de bal gelukkig via De Jong voor zijn linker kreeg. De jonge buitenspeler aarzelfde niet en haalde vol uit: 0-1. Na de openingsgoal ging het aardig gelijk op maar gescoord werd er niet meer.

Tweede helft

In de tweede helft was het RKC dat gevaarlijk uit de startblokken schoot. Een grote kans van Lutonda was het resultaat echter wist onze jonge Belg dit niet om te zetten in een goal. Na dit moment waren er nog een aantal gevaarlijke momenten voor onze geelblauwen. De grootste schietkans was voor Bel Hassani maar hij raakte de bal net niet lekker waardoor de bal langs het goal van Drommel ging. Ook PSV liet regelmatig van zich horen. Grootste mogelijkheid was een schot van El Ghazi op de lat. De flankaanvaller was in het veld gekomen voor Luuk de Jong die geblesseerd noodgedwongen de strijd moest staken. In het laatste kwartier stond de klok op 77 minuten toen RKC nog gevaarlijk doorkwam via de linkerflank. De bal kwam uiteindelijk via Lelieveld terecht bij Jozefzoon maar hij schoot hoog over. RKC wist daarna PSV in het laatste kwartier regelmatig ver terug te drukken. Een goede schotkans voor Oukili kwam er ook nog evenals een geblokte poging van Jozefzoon maar helaas bleef dit alles zonder resultaat waardoor er een eindstand van 0-1 na 90 minuten op het scorebord stond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *