RKC trekt tegen Heerenveen wederom in 2e helft de wedstrijd naar zich toe

RKC heeft op zaterdagavond uiteindelijk een prima resultaat gehaald in Heerenveen. In een koud Friesland werd met 1-4 gewonnen nadat het de wedstrijd na rust volledig omdraait.

RKC heeft een prima Carnavalsweek achter de rug met een overwinning op Fortuna in de rugzak. Maar na aswoensdag komt vanzelf weer de volgende speelronde. Iemand die zeker niet gecarnavald heeft zal Anita zijn. Hij viel uit tegen Fortuna met een enkelblessure maar ondanks dat stond hij zaterdag gewoon in de basis. Die verder totaal ongewijzigd was t.o.v. vorige week.

Sc Heerenveen is ook ongewijzigd begonnen aan de wedstrijd. Dat wat verder een prima seizoen draait. Het heeft als grootste taak de achtervolgers RKC en Fortuna achter zich te houden. Cultheld Noppert speelt al een aantal weken niet mee ivm een blessure.

Afwachtend RKC
In het begin van de wedstrijd komt RKC vrij weinig in het spel voor. Heerenveen heeft veel de bal, hoofdzakelijk op de helft van RKC. Vaak wordt Heerenveen niet gevaarlijk, maar Al Hajj laat Gaari meer dan eens zweten. Na een half uur spelen kan RKC dan bijna gevaarlijk worden maar Lutonda laat zich simpel van de bal zetten.

Nog voor rust komt Heerenveen compleet verdient op voorsprong. Het werk weigerende RKC krijgt de deksel op de neus als Nunnely opduikt uit de rug van Lutonda. Er is inmiddels een wachtrij voor het kaartclubje van mensen die uit de rug van Lutonda zijn opgedoken. Nunnely’s kopbal belandt nog op de paal maar de return is voor Van Hooijdonk een koud kunstje. 1-0.

RKC begint met voetballen
Na de rust beslist de trainer om in te grijpen. Wouters, Oukili en Jozefzoon komen in het veld voor Bel Hassani, Van der Buijs en Lutonda. Het zorgt er voor dat RKC eindelijk aan de wedstrijd begint en dat betaalt zich vrij snel nog uit ook. Net nadat de klok het hele uur passeert komt Jozefzoon aan de zijlijn aan de bal. Hij dribbelt naar binnen en schiet hem heel beheerst tussen een aantal spelers door in de verre hoek. 1-1.

En de vaart naar voren nemen blijkt dus echt zin te hebben als Lelieveld een tendum vormt met Seuntjens. Kwartier voor het einde. Lelieveld zet zelf de aanval op door in de ruimte op rechts te lopen. Levert de bal in bij Seuntjens, die met een steekballetje Julian weer bereikt, die op zijn beurt 1-op-1 afrond! 1-2. Niet veel later kan Oukili aanleggen naar wederom een sterke bal van Mats. Met veel gevoel mag Oukili hem vervolgens in de kruising leggen. Het feest is compleet, 1-3. Kort voor het einde wordt het zelfs nog 1-4! Josefzoon kan een teruggetrokken bal van Bakari intikken. Die eerst nog een prima combinatie mocht maken met Lobete.

RKC komt daarna niet meer in de problemen. Na een vrij appatische eerste helft weet RKC wederom in de 2e helft het spel volledig om te draaien en naar zicht toe te trekken. Na 23 wedstrijden heeft RKC al 32 punten bij elkaar gesprokkeld en gaat dit weekend als 8e eindigen. Ongekende weelden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *