RKC winnend het carnavalsweekend in

In de inmiddels traditionele thuiswedstrijd om het carnavalsweekend af te trappen hebben we vanavond gewonnen van Fortuna Sittard: 3-1

De wedstrijd die vooral in het teken stond van het carnavalsshirt werd afgetrapt met Kramer in de basis, die terug keerde nadat hij vorige week in Amsterdam ontbrak omdat hij ziek was. Dit ging wel ten koste van Lobete, die op de bank begon.

De eerste helft was van beide kanten slordig, met weinig erg grote kansen. De rust werd dan ook bereikt met de brilstand: 0-0.

In de tweede helft ontvlamde de wedstrijd volledig. RKC probeerde direct vanaf de aftrap vol druk te zetten op Fortuna, maar het was Fortuna spits Yilmaz die in de 49e minuut knap raak schoot voor de 0-1.

Fortuna had op dat moment het overwicht, want er lukte weinig vandaag. In de 52e minuut werden we echter geholpen doordat de trainer van Fortuna rood kreeg. Echter was het de wissel van Oosting die de wedstrijd om deed kantelen, nadat hij in de 67e minuut Lobete bracht voor Lutonda.

In de 76e minuut was het namelijk Kramer die na een goede voorzet van Jozefzoon in kon tikken, na een discutabel moment een halve minuut eerder aan de andere kant van het veld. Een voorzet van Fortuna leek een simpele vangbal voor Vaessen die de bal los liet en vervolgens een lichte overtreding leek te maken, maar Nijhuis liet doorspelen waarna aan de andere kant de 1-1 viel.

Ook de 2-1, die in de 86e minuut werd gemaakt, werd ingeleid door een soort gelijk moment. Vaessen kwam met twee benen naar voren in op Cordoba die op de achterlijn liep, maar doordat hij de bal enigszins raakte greep de VAR niet in. Een halve minuut later schoot Seuntjens en kon Lobete uit de rebound scoren: 2-1.

Het feest werd nog mooier nadat Seuntjens in de 90e minuut uit een onmogelijke hoek een vrije trap direct op de keeper van Fortuna schoot en Jozefzoon gemakkelijk de 3-1 binnen kon lopen. De 9 minuten extra tijd brachten daar geen verandering meer in.

Zo werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 3-1 en we staan nu met 29(!) punten uit 22 wedstrijden in ieder geval een dag op de 8e plaats in de Eredivisie.

Wat een team, wat een staf, wat een supporters, wat een club. 💛💙. Volgende week gaan we op zaterdag op bezoek in Heerenveen, maar nu eerst: Geniet van het carnaval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *