RKC strijdend ten onder in de Arena

RKC Waalwijk heeft haar wedstrijd in Amsterdam tegen Ajax niet winnend weten af te sluiten. In een uitverkochte Arena wist Ajax, na een 0-1 achterstand in de rust, alsnog met veel moeite de drie punten in Amsterdam te houden.

Het was lang geleden dat RKC met de volle 3 punten vanuit Amsterdam kon vertrekken. Lange tijd mochten we dromen van een herhaling in 2023 maar dit bleek toch bedrog zoals ene Marco ooit al zong. Ajax begon fel aan de wedstrijd waardoor het spel zich vooral afspeelde op de helft van ons RKC. Het spel van de geelblauwen begon wat onwennig en onrustig aan de bal. Gaandeweg de eerste helft kwamen de Waalwijkers er echter regelmatig goed uit. Dit resulteerde ook in de 0-1 van Seuntjes. Het was Bel Hassani die de bal meegaf aan Clement die op zijn beurt Lobete in de punt van de aanval wist te bereiken. In eerste instantie was de aanname van onze Spanjaard ondermaats maar daardoor kreeg hij wél de kans de bal terug te leggen op de inkomende Seuntjens. Droog en geplaatst wist onze winteraankoop de bal in het doel van de Amsterdammers te mikken: 0-1. Ajax stelde er daarna niet heelveel tegenover waardoor we uiteindelijk met een 0-1 tussenstand aan de thee zouden gaan.

In de tweede helft was het duidelijk dat het anders moest bij de roodwitten uit Amsterdam. Helaas voor RKC hadden ze daar al snel succes mee. Vaessen had eerst nog een antwoord op een schot van Berghuis maar een daaropvolgende poging van Brobbey bleek hem te machtig: 1-1. Ajax had wat het wilde en het was wachten op de 2-1, althans dat dacht iedereen. Het was echter RKC dat brutaal van zich af bleef bijten. Een goede kans van Bel Hassani en een afgekeurde goal van Seuntjes brachten echter geen Waalwijks succes. Aan de andere kant had ook Ajax kansen met de paal als beste resultaat voor Kudus. Pas in het laatste kwartier moesten de Waalwijkers buigen voor de miljoenen verslindende profclub uit Amsterdam. Het was in eerste instantie Timber die de 2-1 maakte waarna Kudus de eindstand op 3-1 wist te zetten.

Al met al een dappere wedstrijd van ons RKC maar helaas zonder punten. Op naar volgende week wanneer de interessante carnavalswedstrijd in ons Mandemakers Stadion op het programma staat tegen Fortuna uit Sittard.

Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *