RKC heeft een helft nodig te beseffen dat het het niet op halve kracht kan

RKC heeft een grote stap gezet opweg naar handhaving. Na een uitstekende tweede helft tegen Go Ahead Eagles stapt het met een 3-1 zegen van het veld.

Afgelopen zaterdag pakte RKC in een prima pot de eerste driepunter van het kalenderjaar. Er werd vrij dominant en simpel gewonnen van Emmen. Om momentum op te kunnen bouwen is de uitgestelde wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, een directe concurrent, een prima mogelijkheid. Het moet wel Van der Buijs (blessure) en Bel Hassani (schorsing) missen. Voor hun in de plaats spelen Oukili en Nieuwpoort.

Go Ahead Eagles beleeft ook een prima seizoen. Het verloor weliswaar de laatste twee wedstrijden, maar dat hoeft tegen AZ en PSV geen schande te zijn. Het begon stroef aan de competitie maar verloor daarna 11 wedstrijden niet. Nu staan ze in de middenmoot, drie punten onder RKC.

Pijn aan de ogen
De eerste helft houdt het spel niet over. RKC heeft de bal vooral achterin het veld waar Go Ahead Eagles het allemaal wel welletjes vindt. Na 15 minuten schrikken we allemaal wakker als Go Ahead Eagles appelleert voor een penalty na een lompe actie van Nieuwpoort. Scheidsie wuift het weg. Nog geen minuut later opent RKC met het eerste schot op doel de score via Seuntjens. Mats schiet een strakke voorschuiver van Oukili hard tegen de netten.

Het spelbeeld veranderd nauwelijks tot niets. RKC voelt zich niet vrijer na het doelpunt en Go Ahead Eagles blijft vooral in de discipline kijken hoe RKC met het tekort aan ruimte omgaat. Op slag van rust kopt Fontan de 1-1 binnen na een voorzet waarbij de RKC defensie staat te slapen. De VAR kijkt er wel nog even naar maar er lijkt niet veel mis.

RKC pakt initiatief
Na rust trekt RKC het initiatief naar zich toe door het inbrengen van Lobete en het daarmee wisselen naar 4-3-3. Seuntjens geeft na zeventig minuten een leep balletje bij de tweede paal over iedereen heen waar het voor Kramer een koud kunstje is om de bal achter de keeper te krijgen.

Nog geen tien minuten laten veren we weer op met z’n allen als Oukili aanlegt vanaf de zestienmeterlijn. Hij twijfelt eerst even, legt hem nog een keer klaar en schiet hem dan venijnig hard de kruising in. 3-1. Go Ahead Eagles komt in het hele verhaal niet echt voor en zo wint RKC na een slechte en een goed helft van de Eagles en staat het al op 25 punten!

De volgende wedstrijd is uit naar Excelsior komend weekend al.