10 RKC’ers zetten Emmen opzij

Na het gelijkspel in Rotterdam tegen Sparta een aantal dagen geleden stond vanavond de volgende wedstrijd al weer op het programma, en een belangrijke ook. In Waalwijk kwam FC Emmen op bezoek. In de cruciale pot, waarin de scheidsrechter een hoofdrol had, werd met 2-0 gewonnen.

Kramer begon voor het eerst in lange tijd weer in de basis en dat betaalde zich meteen uit: In de 3e minuut scoorde Kramer achter het standbeen langs de 1-0 op aangeven van Seuntjens.

In de 28e minuut werd de voorsprong verdubbeld, want Lelieveld schoot de bal hard binnen. De ruststand was dan ook 2-0.

Na rust was daar meteen een minder moment voor RKC, want in de 50e minuut gaf scheidsrechter Hensgens na ingrijpen van de VAR een rode kaart voor Bel Hassani, die wat zwaar leek.

Na de rode kaart was het vooral Emmen dat probeerde de aansluiting te vinden, maar RKC raakte nooit meer in de problemen, waardoor de wedstrijd werd gewonnen met 2-0.

We staan door de overwinning nu met 22 uit 18 punten op de 10e plaats in de eredivisie. De volgende wedstrijd is ook weer een belangrijke, want woensdag is de inhaalwedstrijd in Waalwijk tegen Go Ahead Eagles. Tot dan!