RKC neemt punt mee vanaf Kasteel

Wat op papier een erg lastige wedstrijd leek, bleek dat in de praktijk wat minder. Op bezoek bij Sparta dat knap 6e staat werd gelijkgespeeld: 0-0.

RKC begon in dezelfde opstelling als de laatste paar wedstrijden, maar Bel Hassani was terug van zijn schorsing en verving Mika Biereth. De eerste helft was voor Sparta en was het vooral RKC dat tegen hield en werd de rust bereikt met 0-0.

In de tweede helft was het een aantrekkelijkere wedstrijd en kwam RKC wat meer uit de schulp. Even leken we op 0-1 te komen door Bel Hassani, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later leek Sparta op 1-0 te komen maar opnieuw werd de goal afgekeurd voor buitenspel.

Het laatste kwartier was voor RKC met een aantal grote kansen voor onder andere Lutonda die de bal net niet achter Olij kreeg.

Uiteindelijk was het duidelijk dat RKC kwam voor een punt en dat is gelukt. We staan nu met 19 punten uit 17 wedstrijden op een 11e plek.

Aanstaande zaterdag staat de volgende belangrijke pot alweer op het programma, dan komt FC Emmen op bezoek in Waalwijk.