Dramatisch RKC onderuit in Volendam

In het Kras stadion in Volendam stond vanavond de uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC op het programma. In de wedstrijd die in de eredivisie voor het laatst werd gespeeld in 2004, kwam RKC dramatisch voor de dag en verloren de geel-blauwen met 2-1.

Na het doelpuntloze gelijkspel vorige week in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen, is de belangrijke januariperiode voor RKC nu echt begonnen. Na Volendam volgen er namelijk wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, Sparta, Emmen en Excelsior. De Waalwijkers waren er dan op gebrand om een goed resultaat mee te nemen uit Noord-Holland.

RKC begon goed aan de wedstrijd en had de eerste tien minuten de wedstrijd volledig in handen. Het balbezit was voor de geel-blauwen, dat met goede combinaties gemakkelijk door Volendam heen voetbalde. Tot grote kansen leidde het niet.

Na een minuut of twintig kreeg Volendam de wedstrijd in handen door een fout op het middenveld van Van Den Buijs, waarna Mühren op weg naar Vaessen kon, maar op de paal schoot. Een minuut later was er opnieuw een enorme kans voor Volendam na een foute uittrap van Vaessen, maar de bal belandde op de lat.

Na deze twee momenten was het vooral Volendam dat de aanval zocht met een aantal schoten en 5 corners als gevolg. Er was verder nog één opmerkelijk moment in de eerste helft. In de 31e minuut maakte verdediger Murkin een overtreding op Lelieveld die tot enorme ophef zorgde omdat scheidsrechter Nijhuis de gele kaart toonde. Na de herhaling bleek echter dat een rode kaart niet had misstaan na de overtreding.

Die werd niet gegeven en zo werd de rust met 11 tegen 11 bereikt bij een stand van 0-0.

In de tweede helft vielen de doelpunten wel. Na een aantal grote kansen voor onder andere Lutonda was het uiteindelijk Seuntjens die de score opende door de bal in de korte hoek binnen te schieten in de 63e minuut: 0-1.

Lang konden we niet van de voorsprong genieten: In de 69e minuut was het Mubyamba die simpel een vrije trap binnen kon koppen. In de 82e minuut werd het nog erger, want Silva kon een bal binnen lopen nadat de linksbuiten van Volendam in de 16 op 3 meter gedekt werd door Gaari.

RKC was daarna totaal niet meer bij machten om wat terug te doen, ondanks het inbrengen van Bakkali en Kramer. Zo verloren we de wedstrijd met 2-1.

Volgende week opnieuw een belangrijke wedstrijd, dan komt zoals gezegd Go Ahead op bezoek in Waalwijk.

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *