Vaessen reddende engel voor RKC tegen Sc Heerenveen

RKC is de tweede seizoenshelft begonnen met een gelijkspel thuis tegen Sc Heerenveen. In een goed gevuld Mandemakers Stadion werd het 0-0.

RKC begon enigszins gehavend aan de wedstrijd. Voor de winterstop liepen zowel Bel Hassani(rode kaart) als Gaari(5e gele kaart) tegen een schorsing op. Kramer, Lobete en Vroegh moeten geblesseerd toekijken. Het betekend dat Oosting moet puzzelen in de opstelling: Vaessen keert weer terug onder de lat na het verslaap-incident, Nieuwpoort brengt het aantal centrale verdedigers weer op 3 naast Adewoye en Van Der Buijs, Lutonda en Lelieveld bestrijken de flanken weer, het middenveld bestaat uit Oukili, Anita en Clement en in de aanval vinden we debutant Seuntjens en basisdebutant Biereth.

Bij Heerenveen keken ze zeker uit naar de tweede seizoenshelft. De Friezen zijn aan een uitstekend seizoen bezig nadat het onder Kees van Wonderen eindelijk het seizoen weer eens begon met leuk voetbal. Oud publiekslieveling in Waalwijk, Anas Tahiri, is inmiddels een van de pijlers van de Friezen en daar zal in Waalwijk niemand verbaasd om zijn.

Na de minuut stilte voor Pelé gaat de wedstrijd van start.

Wel kansen, geen goals
De openingsfase is gelijkwaardig in gevaarlijke momenten. Heerenveen is iets vaker aan de bal maar beide clubs komen er met vlagen dreigend uit. Bij RKC mislukt vaak net die laatste pass. De eerste keeper die zich moet strekken is wel Vaessen die een bal hoog uit de verre hoek wegtikt. De eerste echt grote kans voor RKC is van Biereth als hij van Lutonda de bal ontvangt naar een snelle aanval, Noppert is alert en krijgt de bal op z’n voet.

Kort voor rust worden beide ploegen weer gevaarlijk. Eerst mag Heerenveen vanaf 16 meter aanleggen voor een vrije trap. We hoeven niet uit te leggen dat iemand met Van Hooijdonk-bloed even net wat scherper in de gaten wordt gehouden. 8 man in de muur blijken genoeg. Daarna is het de beurt aan RKC. Als Seuntjens weer een mogelijkheid ziet stranden steekt hij nog net Lelieveld op rechts weg, de terugtrekbal beland net achter de ingelopen Biereth. Het blijft bij 0-0 tot de rust.

Vaessen in Oranje
Kort na rust komen beide ploegen fel uit de kleedkamer, maar het is wel dankzij Vaessen dat het gelijk blijft. Met een katachtige reactie op de lijn en daarna snel uitkomen en z’n armen weer voor de bal persen weet hij een tegendoelpunt te voorkomen. Hoekie E zet ‘Vaessen in Oranje’ nog maar eens in.

Het duo Seutjens-Biereth lijkt elkaar nog vaak niet te begrijpen, ze kunnen net iets vaker een bal naar elkaar afleggen, maar als ze elkaar vinden is het levens gevaarlijk. Als Clement een combinatie aangaat met Seuntjens en de bal bij Biereth frommelt is voor de Deen een leep balletje genoeg om Mats een-op-een met Noppert te krijgen. Deze keer brengt de paal redding.

In de slotfase wordt Bakkali gebracht het verschil te maken. Het is het begin van een rommelige maar spannende slotfase.

Vaessen man of the match
Gescoord wordt er niet meer en daarmee is dit gelijke spel vooral te danken aan de uitstekende wedstrijd die Vaessen speelde vandaag. Volgende week zondag wacht Volendam, tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *