RKC met flinke kater winterstop in

Het is RKC niet gelukt om met een resultaat terug te keren uit Nijmegen. Op een dag waar alles mis ging liep de score hoog op naar een 6-1 nederlaag.

Voor RKC begon de dag al zonder eerste keeper Vaessen. Etiënne heeft zich verslapen en was daardoor te laat op de club. Vervolgens mocht hij van de trainer thuis blijven. Daarnaast is Lobete op de dag voor de wedstrijd geblesseerd geraakt en er dus ook niet bij. Hun vervangers in de basis waren Pereira en Jozefzoon.

De wedstrijd begon nog goed, met een volgepakt uitvak in de rug duurde het nog geen 5 minuten of Dario Van den Buijs bracht onze jongens al op een 0-1 voorsprong na een penalty. Kort gevolgd pakt Bel Hassani een rode kaart nadat hij flink is aangepakt in een duel, verhaal gaat halen en een hoofdveeg uitdeelt. Naast het feit dat RKC dus met 10 man verder moet gaat ook de vraag zijn hoelang de KNVB hem gaat schorsen.

Voor rust het volgende moment waarbij Anita bij een sliding in de 16 een bal ongelukkig op de arm krijgt. De penalty wordt benut. 1-1 wat ook meteen de ruststand was.

Na rust duurt het niet lang voor NEC op voorsprong komt. Ondanks dat RKC nog wel wat kansjes krijgt net uit de kleedkamer schiet El Karouani uit de tweede lijn de hoop van RKC op een punt aan diggelen. Nadat Pereira in de fout gaat bij de 3-1 gaat het het laatste kwartier hard en loopt NEC uit naar een 6-1.

Het betekend 28 doelpunten tegen en 25 voor in maar 14 wedstrijden maar wel een 10e plek op de ranglijst. Het zijn de feiten waar RKC de winterstop in zal gaan. Een uitgebreide analyse van de afgelopen maand en nog veel meer donderdag weer in een nieuwe aflevering van RKCNu: De Podcast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *