RKC wint wederom van AZ

In een redelijk gevuld Mandemakers stadion heeft ons RKC vanavond weten te winnen van AZ uit Alkmaar. Na een 1-1 ruststand toonde het scorebord na 90 min 3-1 in het voordeel van de Waalwijkers. Zodoende weten we gelukkig de negatieve reeks van 3 nederlagen op rij om te buigen middels deze prachtige overwinning.

We kunnen langzamerhand wel zeggen dat AZ ons goed ligt. Of anders gezegd dat RKC inmiddels een ‘angstgegner’ is van de Alkmaarders. Nadat we vorige seizoen thuis met 1-0 wisten te winnen op de eerste speeldag van de competitie dankzij de toen debuterende Kramer, wisten we op de laatste speeldag van diezelfde competitie in Alkmaar knap met een 1-3 overwinning de drie punten naar Waalwijk mee te nemen. Vandaag was het vooraf lastig te zeggen welke kant het zou opgaan. AZ had afgelopen donderdag nog een belangrijke Europese wedstrijd gespeeld die het ook nipt met 2-1 wist te winnen. Wellicht zou dat in ons voordeel kunnen zijn dachten wij vooraf. Anderzijds waren de laatste wedstrijden van de Waalwijkers niet de beste reeks van dit seizoen dus een driepunter zou inmiddels weer erg welkom zijn ondanks de vooraf meer dan keurige 9e plaats op de ranglijst.

Na een aantal minuten spelen was de eerste grote kans voor ons RKC. Het was Bel Hassani die na een slimme steekpass van de goed spelende Lobete voor het doel langs schoot van de AZ. Daarna waren de Alkmaarders aan de beurt en die wisten beter om te gaan met die mogelijkheid. Karlsson wist de bal relatief eenvoudig binnen te schieten na een goede voorzet van de rechterkant van de ‘roodwitten’, 0-1. RKC bleef echter goed spelen ondanks deze vroege achterstand. Na een aantal goede mogelijkheden was het een blunder van de AZ doelman wat ons hielp. Een niet al te lastig lijkend schot van Bel Hassani had een eenvoudige prooi moeten zijn voor doelman Verhulst maar hij liet de bal knullig onder zijn lichaam doorgaan,1-1. Dit bleek tevens de stand te zijn toen we aan de thee zouden gaan.

In de tweede helft was het RKC die de bovenliggende partij was. Kansen waren er echter over en weer maar tot de 87e min wist geen van beide partijen die mogelijkheden om te zetten in goals. Het was echter onze kleine Belg Bakkali die als invaller precies iets bracht wat we nodig hadden. Na een prima actie aan de linkerkant besloot de kleinste man op het veld met rechts uit te halen buiten de 16 meter. Hij wist hiermee in de lange hoek met een prachtig geplaatst schot Verhulst te verslaan, 2-1. Na deze mooie treffer besloot AZ doelman Verhulst ons nogmaals te hulp te schieten. Hij had ruzie met de bal aan zijn voeten waar Bakkali als een duveltje uit een doosje tevoorschijn kwam en de bal snel in het lege doel wist te plaatsen, 3-1. Dit bleek ook de eindstand te zijn. Al met al een prachtige en knappe overwinning van onze jongens. Ook het spel toverde regelmatig een glimlach op de gezichten van alles en iedereen in het Geelblauw.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop en tevens in het kalenderjaar 2022 op het programma. In Nijmegen is NEC de tegenstander. Tijdens die wedstrijd zullen onze spelers gesteund worden door een vol uitvak met 500 supporters! Met de nu al meer dan keurige 9e plaats op de ranglijst met 17 punten uit 13 wedstrijden durven we eigenlijk niet te denken aan 20 punten uit 14 wedstrijden. Maar ow ow wat zal dat prachtig zijn….

Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *