RKC onderuit in Enschede

Het is niet gelukt om voor het eerst sinds Groningen-uit weer te winnen. Vanmiddag probeerde we in Enschede tegen het goed draaiende Twente een resultaat te halen, maar we gingen hard onderuit: 3-0.

RKC begon de wedstrijd in dezelfde defensieve opstelling als vorige week tegen Ajax. Echter ontbrak Kramer vanmiddag door een opspelende rugblessure, waardoor Lobete zijn rol over nam. Ook Oukili ontbrak door een schorsing, waardoor Vroegh aan de aftrap mocht verschijnen.

De wedstrijd kende een saai eerste half uur. Het was een verwacht spelbeeld waarbij Twente het spel maakte en RKC vooral achteruitliep en op een foutje van Twente hoopte. Dat gebeurde één maal in de eerste helft, maar Lelieveld wist een van de andere drie meegelopen spelers niet te bereiken.

In de 21e minuut leek Twente op voorsprong te komen, maar de goal van Van Wolfswinkel werd afgekeurd door een handsbal van Steijn in de aanval. Na een half uur liet Twente een kwartier lang RKC alle hoeken van het veld zien en werd er ook twee maal gescoord door Sem Steijn, waardoor de ruststand 2-0 was.

Na rust werd er gewisseld door Oosting. Bakkali en Bakari kwamen voor Lelieveld en Vroegh en hoewel we de tweede helft niet meer werden weggespeeld, zat er nooit het geloof in dat er nog wat te halen viel in Enschede.

In de 89e minuut werd het nog erger toen Van Wolfswinkel na een misverstand achterin de 3-0 binnen kon tikken.

Na dit verlies blijven we op 14 punten uit 12 wedstrijden steken. Volgende week komt AZ bezoek in Waalwijk, waarna we voor de WK-stop nog op bezoek gaan in Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *