RKC mag tegen Ajax een uurtje van een stunt dromen.

In Waalwijk is RKC er niet in geslaagd een resultaat te halen tegen regerend landskampioen Ajax. Na een spannend uur brak Berghuis voor Ajax de ban en de Ammesterdammers liepen uit naar 1-4.

RKC had een klein katertje weg te spoelen na een genant verlies op bezoek bij de Treffers eerder deze week. In de eerste wedstrijd voor onze jongens in de KNVB beker werd met 2-0 verloren. Maar weer met het sterkste elftal moest het dwarrelende Ajax beteugeld worden. Dat moet het sowieso doen zonder Biereth, de Deen raakte geblesseerd aan z’n lies en was zaterdag niet aanwezig.

Zonder Ajaxhuurling
Een resultaat tegen Ajax is voor RKC al weer 16 jaar geleden toen RKC 2-2 speelde na een doelpunt van Vertongen. Zonder een Ajaxhuurling dit keer begon RKC sterk aan de wedstrijd. Het leek snel voor te komen na nog geen 15 minuten. Echter stond Kramer buitenspel, zo bleek na een hercheck van de VAR. Clement kreeg kort daarvoor een even grote kans, niet buitenspel, maar miste de 1-op-1 met Pasveer.

Ondanks het sterke RKC en een slap Ajax kwam de regerend landskampioen wel op voorsprong via de enige Ajacied die een voldoende scoorde de eerste helft. In het strafschop vrijgespeeld was de poeier van Berghuis genoeg voor een doepunt. RKC komt voor rust nog terug in de wedstrijd via een intikker van Clement en mag zelf nog op een voorsprong hopen. Helaas schiet Lutonda de bal er niet in. Op de valreep ontsnapt Blind nog aan een tweede gele kaart als een cynisch applaus na zijn eerste gele kaart (ook voor praten) niet bestraft wordt.

Berghuis
Na rust en zonder uitblinker Lelieveld begint RKC aan de strijd naar het punt maar die hoop wordt snel gebroken. In de wervel na rust heeft Ajax 10 minuten nodig om op voorsprong te komen via een puike drop-kick van wederom Berghuis. En om de wedstrijd definitief in het slot te gooien heeft Ajax ook niet lang nodig. Brobbey weet ogenschijnlijk simpel weg te draaien bij Adewoye en rond een-op-een met Vaessen sterk af. 1-3.

Als RKC nog wat probeert te forceren krijgt het zeker nog kansen om terug in de wedstrijd te komen. Kuijpers, Bakalli en Lobete worden gebracht maar het mag niet baten. Na opportunistisch spel is het wederom Brobbey die nu via de andere kant van Adewoye weet weg te draaien en binnen schiet.

Ajax was zaterdag simpel weg een maatje te groot voor RKC wat tot nu to alleen maar verloren heeft van Ajax, Feyenoord, PSV en De Treffers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *