De Treffers zet RKC in hemd

Op een koude herfstavond op Sportpark Zuid in Groesbeek heeft RKC niet de volgende ronde van de KNVB beker bereikt.

RKC begon met een elftal spelers wat nog niet goed is voor heel veel basisplaatsen. Onder andere Pereira speelt zijn eerste officiële wedstrijd sinds ruim een jaar en Jozenfzoon keert terug in de basis. De aanvalslinie bestaat verder uit Biereth en Bakalli. Op de borst van RKC prijkt B&R Bouw die via RKC Live een plekje

Het is De Treffers wat na een aantal prima kansen in de 17e minuut al op voorsprong komt via de voet van Vlijter. Deze zelfde aanvaller kijgt nog geen 10 minuten weer een grote kans als Wouters staat te slapen. Het is het beeld van de eerste helft waarin RKC er niet vanaf laat stralen dat het eredivisionist is op bezoek bij de semi-profs.

De fel spelende Groesbekers, die gedeeld eerste staan in de tweede divisie, hebben weinig moeite om RKC uit de eigen 16 te houden. Augustijns kijgt nog wel een kans maar die waait over.

Van Beter naar A
Na de rust begint voor RKC het wisselen. Kuijpers, Fleida, Clement, Bel Hassani en Lobete worden geachte het tij te keren. En terwijl bij De Treffers de ene naar de andere speler moegestreden wordt gewisseld scoort het wel nog de 2-0.

En het mag niet baten, RKC kan met de B-garnituur niets klaarspelen in Groesbeek en de A-kern kan het tij niet keren. Het beker tournooi zit er dit jaar in oktober al op! Zaterdag wacht Ajax.