RKC komt met schrik vrij in Sittard

In het tiende duel van dit eredivisieseizoen heeft RKC Waalwijk voor het eerst de 0 wetegen te houden. Tegen Fortuna Sittard werd het 0-0.

Evenwichtige eerste helft
We begonnen erg gretig aan de start van de wedstrijd. Er werd hoog druk gezet en flink afgejaagd. Dat leverde in de eerste tien minuten dan ook wat kansen op voor ons RKC. Lelieveld en Bel Hassani zorgde aan de rechterkant voornamelijk voor het gevaar.
Verder ging de eerste helft in fases voorbij, waar het ene moment de ploeg uit Sittard de overhand had en de minuten daarna de ploeg uit Waalwijk het spelbeeld bepaalde.

Tweede helft
RKC dacht in de tweede helft snel op voorsprong te komen door Kramer, maar de grensrechter gooide roet in het eten door zijn vlag de lucht in te steken. Daarna kon de aanvalsmachine die Fortuna Sittard heten beginnen. Tien minuten lang namen ze de goal van Vaessen onder vuur, maar hij hield zijn goal schoon. Toen Fortuna was uitgeraasd kon RKC mondjesmaat weer de aanval opzoeken, maar tot grote kansen kwam het niet.

De meegereisde uitsupporters kregen in de slotminuten van de wedstrijd nog wel even een hartverzakking. Joey Kooij gebaarde dat hij op het advies van de VAR even ging kijken of Fortuna een mogelijke penalty kon krijgen. Hij durfde de mannen in Zeist echter te overrulen. Geen penalty, geen doelpunten. 0-0.

Op papier volgen er voor het WK in Qatar nog een paar lastige wedstrijden. Eerst zal RKC het in de KNVB beker opnemen tegen De Treffers. Daarna zal het de krachten meten met onder meer Ajax, AZ en FC Twente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *