Biereth schiet RKC naar overwinning in Groningen

In Groningen waar het betonnen stadion van de plaatselijke FC zeker niet weg zou waaien heeft RKC vanavond in een enerverende wedstrijd gewonnen van FC Groningen: 2-3!

Eerste helft met twee gezichten
RKC leek gelijk goed te starten aan de wedstrijd. Lutonda had in de eerste minuut al de 0-1 op de schoen, maar zag zijn inzet naast gaan. Diezelfde Lutonda was tien minuten later aan de andere kant de schlemiel. Hij veroorzaakte een penalty waar Pepi gretig van profiteerde; 1-0.

De minuten daarna kabbelde de wedstrijd wat voort met hier en daar een speldenprikje van beide ploegen. Tot de 36e minuut, toen kon Balker na het neerhalen van de doorgebroken Kuijpers inrukken met rood. Bij het ontbreken van Kramer was het Van den Buijs die de penalty beheerst binnenschoot. De ruststand werd daarmee bepaald op 1-1.

Biereth uitstekend
Eenrichtingsverkeer leek onvermijdelijk de tweede helft. Tot op zekere hoogte was dat ook het geval. Waar RKC tegen Cambuur lang moest wachten op een doorbraak was het tegen een andere ploeg uit het noorden minder lang bezig. Met wat geluk kon Biereth tekenen voor zijn eerste officiële goal in het Geelblauw.

Na de goal van RKC werd Groningen wat feller en beter. Uiteindelijke resulteerde dat in een 2e doelpunt voor de Amerikaanse spits. Na een mooie combinatie kon Pepi hard afwerken.

Vervolgens mocht RKC het weer laten zien, eigenlijk uit het niets kwam dan ook de 2-3. Na een werkelijk weergaloze bal van Bel Hassani was het Biereth die met een mogelijk nog mooiere aanname de 2-3 tegen de touwen werkte.

Na de 2-3 ging FC Groningen nog vol voor de gelijkmaker en had Oukili dé kans om de wedstrijd te beslissen nadat Biereth hem met een geweldige bal alleen voor Verreth zetten, maar Oukili schoot hoog over.

Uiteindelijk wisten we de wedstrijd over de streep te trekken waardoor we de 3 punten mee in de tas nemen naar Waalwijk. We staan in ieder geval even op de 7e, ja u leest dat goed, de 7e (!) plaats in de Eredivisie.

Was getekend: Mika Biereth.