RKC speelt gelijk tegen 10 man Sparta

In het Mandemakers Stadion stond vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Sparta op het programma. Om 16:45 werd afgetrapt tegen de Kralingers, waarna er gelijk werd gespeeld: 2-2

Na de eerdere thuisoverwinningen tegen Excelsior (5-2) en Cambuur (5-1) zou een derde thuisoverwinning op rij betekenen dat RKC fenomenaal aan het seizoen is begonnen.

RKC begon met weinig veranderingen in de selectie aan de wedstrijd, al was Jozefzoon er niet bij omdat hij met een blessure aan zijn knie terug is gekomen van de interlandperiode.

Waar er in de thuiswedstrijd vorig seizoen tot in de laatste minuut moest worden gewacht op de 1-0 van Kramer, was het nu Kramer die in de 11e minuut de 1-0 binnen kopte na een geweldige actie van Bel Hassani.

Na de 1-0 kwam Sparta wat beter in de wedstrijd en in de 35e minuut kwam de 1-1 dan ook niet uit de lucht vallen, nadat Verschueren de bal simpel binnen kon schuiven.

De rust werd dan ook gehaald met een 1-1 stand, maar het laatste kwartier van de eerste helft was het getoonde spel niet best. Oosting greep dan ook in en haalde Van den Buijs er af. Voor hem kwam Vroegh, waardoor de formatie veranderde naar 4-4-2.

Die wissel pakte goed uit, want na de rust was het eenrichtingverkeer richting het doel van Sparta. In de 60e minuut leidde dit tot de 2-1, want Bel Hassani kon binnen schuiven na een prima aanval.

In de 62e minuut werden we nog beter in het zadel geholpen, want na een fout achterin de verdediging maakte Sambo een overtreding op Kuijpers waarna hij de terechte rode kaart kreeg.

Daarna kabbelde de wedstrijd wat voort. Bij Sparta probeerde ze Bel Hassani een rode kaart aan te praten maar hij werd net op tijd gewisseld.

In de 75e minuut gebeurde iets wat onmogelijk leek: Uit een voorzet na een afgeslagen corner maakte Sparta 2-2.

Na de 2-2 gingen we uiteraard op zoek naar de 3-2 en via onder andere Lobete hadden we daar grote kansen op, maar tot een doelpunt kwam het helaas niet, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-2.

Door het gelijkspel tegen Sparta staan we op dit moment op de 10e plaats met 10 punten. Vrijdag gaan we op bezoek in Groningen bij de plaatselijke FC.