Swingend RKC speelt Excelsior van de mat.

In een zonovergoten Waalwijk heeft ons RKC vanmiddag Excelsior van de mat gespeeld. Vijf verschillende doelpuntenmakers zorgden voor de eerste overwinning van het seizoen.

Onterechte achterstand
Voetballend was het spel de eerste helft goed aan te zien. Waar RKC dreigend was voor de goal was het Excelsior die op voorsprong kwam. Julian Baas, die noodgedwongen moest invallen door een blessure bij Azarkan, opende de score. Kort daarna leek RKC het even kwijt te zijn, maar in het resterende halfuur herpakte het zich weer. Met enkele goede combinaties zocht het de goal van Van Gassel op. Maar verder dan de rand van het strafschopgebied kwamen de Geelauwen vaak niet. De gelijkmaker kwam uit een corner, met wat stunt- en vliegwerk frommelde Adewoye de bal achter de Excelsior-goalie. De ploeg uit Kralingen had voetballend weinig te vertellen, toch kwam het op slag van rust weer op voorsprong. De corner genomen door Baas belandde op het hoofd bij El Yaakoubi; 1-2.

Ontketend RKC
De eerste vlotlopende aanval voor RKC was direct raak in de tweede helft. Na een splijtende pass van Anita zag Lelieveld Clement vrijstaan en hij kon zo binnenschuiven. Het zou het startsein betekenen voor een tweede helft die menig RKC’er zich zal gaan herinneren. Tien minuten na de gelijkmaker zette Lutonda de 3-2 op het scorebord. Bel Hassani gaf een dreigende voorzet van rechts, Lobete legde klaar en de Belg schoot hem hard via de onderkant van de lat binnen.

Met de onophoudelijke support van de tribunes gingen de jongens opzoek naar de genadeklap voor Excelsior. Die kwam er. Uit een hoekschop van Van den Buijs kopte Anita als specialist via de grond raak. Wat niet uit kon blijven was het juichen à la Wesley Sneijder.

Aanvoerder Kramer deed in de extra tijd nog een extra duit in het zakje en opende zijn rekening voor dit seizoen. Bij de tweede paal kopte hij de voorzet van Lobete binnen.

Een middag om niet snel te vergeten dus, na afloop spraken wij met Pelle Clement: