RKC doet zichzelf tekort in Arnhem

RKC Waalwijk is er wederom niet in geslaagd na een 0-2 voorsprong de overwinning over de streep te trekken. In een akelig leeg Gelredome werd het na een 0-1 ruststand uiteindelijk 2-2 door RKC doelpunten van Jozefzoon ( 0-1 ) en Bel Hassani ( 0-2 )

De eerste helft was het ploeteren aan beide kanten. Het niveau was positief gezegd erg matig aan beide kanten. Vitesse was de minst slechte ploeg en RKC de meest gelukkige door een keurige goal van Jozefzoon. Nadat hij alleen op de keeper kon afgaan wipte hij de bal keurig over de uitkomende Scherpen. Dit bleek tevens de ruststand te zijn.

Na de thee kwam Vitesse aanvankelijk scherper uit de startblokken. Maar het was RKC wat een vrij trap net buiten de 16 meter kreeg na een goede actie van Jozefzoon. Bel Hassani liet weer wat van zijn oude glans zien door de bal prachtig in de korte hoek achter Scherpen te schieten, 0-2!. Hierna leek het een kwestie van volhouden tot het einde maar scheidsrechter Van Boekel had hier weinig zin in. Hij besliste een penalty te geven aan Vitesse. Na het terugkijken van de beelden op de perstribune was iedereen het erover eens dat dit absoluut geen penalty was. Bero wist wel raad met dit cadeau en wist de 1-2 binnen te schieten. Na dit moment kwam het geloof in en rond het veld terug in Arnhem. Vitesse werd feller en zette RKC steeds verder onder druk. Hieruit onstond uiteindelijk ook de 2-2 voor Vitesse. Vlak voor tijd kreeg Vitesse nog de uitgelezen mogelijkheid de 3-2 binnen te schieten maar tot opluchting van alles en iedereen aan RKC kant ging de bal rakelings langs de voor ons goede kant van de paal waardoor de einstand 2-2 op de borden stond na 90 minuten. Gelukkig in ieder geval nog een punt mee naar Waalwijk met veel strijd passie en trots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *