Penalty is RKC te veel tegen Feyenoord

Afgelopen zondagmiddag was voor RKC de eerste wedstrijd tegen een club uit de traditionele top 3. In een matige wedstrijd werd verloren met 0-1.

RKC is prima aan het seizoen begonnen met twee gelijke spelen tegen respectievelijk FC Utrecht en FC Emmen. En hoopt vandaag de magsiche lijn van 1-op-1 vast te kunnen houden. Een hele opgave tegen Feyenoord dus kiest Oosting wederom voor vastigheid met precies dezelfde opstelling als in de wervelende eerste helft in Emmen.

Feyenoord staat nog vol in de steigers, nieuwe spelers moeten nog ingepast en gehaald worden. Het eerste punten verlies van dit jaar is al opgelopen. Voor Feyenoord dus de zaak de achterstand op de nummer 1 niet te snel te groot te laten worden, de droom moet immers zo lang mogelijk in leven blijven.

Tini Voogd
Voor de wedstrijd wordt eerst nog een minuut stilte gehouden i.v.m. het overlijden van Tini Voogd. Tini was een zeer actieve Waalwijker, ook buiten RKC. Bij RKC was Tini penningmeester van 1996 tot 2009.

De Wedstrijd
RKC begint zelf wervelend aan de wedstrijd, na 10 minuten turven we toch 3 mogelijkheden voor onze jongens. Maar een echte vuist kan RKC niet maken. Met een gesloten verdediging, bestaande uit Lutonda, Van den Buijs, Adewoye, Gaari en Lelieveld weet RKC de opbouw van Feyenoord keer op keer buiten het strafschop gebied te houden.

In minuut 26 wordt er een laatste eer getoond naar onze overleden mede supporter Dennis.

De grootste kans van de eerste helft is voor Kramer. Nadat hij als een soort postbode zelf de bal bij Bel Hassani deponeert kopt hij zijn voorzet bijna binnen. Zelf Kramer komt hier een paar cm te kort om de bal gevaarlijk richting Bijlow te krijgen.

Omslag
Kort na rust begint de wedstrijd wat meer te leven en dat komt hoofdzakelijk door Feyenoord en het wisselen bij RKC. Nog voor RKC aan het wisselen begint houdt Vaessen RKC in de wedstrijd met een katachtige reactie op een verderkt schot uit de tweede lijn. Dan komen Jozefzoon en Anita erin als de klok bijna het uur aanraakt.

Florian is meteen gevaarlijk met zijn loopacties, als hij na een dribbel de bal terugtrekt raakt de bal de arm van Träuner. Scheidsrechter en VAR houden het op geen penalty. Dat doen ze niet nog geen 5 minuten later als Lutonda te laat is en Walemark vloert. Voor oud-Ajacied Danilo is zo’n penalty een koud kunstje. 0-1.

In de laatste fase van de wedstrijd komen Lobete, Kuijpers en Clement. Zij zorgen, samen met het opportunistische spel dat RKC bijna nog een punt overhoudt aan deze wedstrijd. De allergrootste kans is voor Jozenfzoon maar de bal wil er, ook 10 seconde voor het einde, niet in. En dat betekent voor RKC het eerste puntenverlies van het seizoen.