RKC steelt punt bij Emmen

Er zijn weinig RKC’ers met goede herinneringen aan een bezoek aan Emmen. En zijn die er wel, dan is de kans groot dat die niet op het veld plaats vonden. En zaterdagavond stond dit affice weer op het programma. De kersverse promovendus ontving ons RKC. Ook deze versie was niet memorable, in een gezapig potje werd het 1-1.

Ondanks dat er bij RKC weinig vacatures meer zijn kan Oosting nog geen beroep doen op een geheel fitte selectie. Jozefzoon neemt wel plaats op de bank, nadat hij vorige week in de laatste training voor de wedstrijd gebleseerd uitviel. Biereth is de opvallende afwezige, vooral omdat hij niet gebleseerd maar gepasseerd is. De basiself was dezelfde als vorige week.

FC Emmen is het seizoen minder begonnen. En nu is een 5-1 verlies bij PSV geen schande, maar sterkhouder Kieftenbeld raakte kort voor het laatste fluitsignaal zo zwaar gebleseerd dat zijn seizoen er al weer op zit. Dat is voor de Emmenaren toch een aderlating.

Ondanks dat er werd afgetrapt in de provincie met procentueel de hoogste grasoppervlakte, gebeurde dat op kunstgras. En RKC liet duidelijk zien dat het niet aan de omstadigheden kon wennen. Het begin was gezapig van beide kanten maar de kansen waren voor Emmen. Ashenoun kreeg de eerste kans maar Vaessen tikte hem over.

Echt in het spel komt RKC moeilijk, het krijgt tot rust zelfs geen enkele kans. Precies 0 keer schiet RKC op goal. Het enige echte moment waar we deze wedstrijd van gaan onthouden is als Aroujo bij een terugspeelbal op Vaessen doorglijdt op de keeper. Hij mist Etienne wel, maar het is een rare actie. Higler besluit het met geel, Vaessen gaat in de rust nog even verhaal halen.

Na rust besluit de trainer eerst niet in te grijpen, maar verrassend genoeg verandert er niet zo veel. En als Jozefzoon en Anita er in komen prikt Emmen er net eentje in. Op de lijn van de 16 valt de bal voor Bernardou, hij haalt onberispelijk hard uit kort onder de laat. Vaessen gaat nog wel maar is kansloos. Er is dan net een uur gespeeld.

De pot houdt zijn gezapige karakter en ook het brengen van Lobete en Clement kunnen daar niet veel aan veranderen. Emmen wordt nog wel gevaarlijk maar dat doet RKC zichzelf aan via Oukili en Vaessen. Ingespeeld oogt het allerminst, veel foute beslissingen worden er gemaakt.

Maar nog voor het eindsignaal klinkt komt RKC wel op gelijke hoogte, Jozefzoon gaat op avontuur en Lobete loopt uit de rug van Veltmate weg. Voor de Spanjaard is het een koud kunstje om de bal een-op-een met de keeper af te ronden. Bijna nog kan RKC zelfs 3 punten meenemen, maar Jozefzoon kiest te snel voor zichzelf.

En zo pakt RKC toch een punt in Emmen na een matige wedstrijd. Maar een punt is en punt, volgende week wacht Feyenoord op ons eigen biljardlaken in het Mandemakers Stadion tot Dan!

2 reacties
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *