RKC speelt gelijk tegen Gladbach

Ons RKC Waalwijk heeft vanavond zeer verdienstelijk gelijk gespeeld tegen Borussia Mönchengladbach. Dit keer was het tegen het eerste elftal van een Bundesliga club en niet het u23 team waartegen gespeeld werd eerder deze week in en tegen Dortmund. Met dit 1-1 gelijkspel heeft RKC tevens het trainingskamp in Duitsland met een goed gevoel afgesloten.

  • Prima eerste helft

RKC speelde een prima eerste helft en kwam zelfs brutaal op voorsprong. Daneels wist de bal met een hard droog schot hoog in het vijandelijke doel te krijgen. Niet lang daarna kwam Borussia echter weer op gelijke hoogte door de 1-1 te maken.

In de tweede helft kregen de Duitsers al na 6 minuten de ultieme kans op voorsprong te komen. Vaessen was te laat bij de bal waardoor hij de speler neerhaalde in zijn eigen strafschopgebied hetgeen volgens het oordeel van de arbiter van dienst een penalty was. De Duitsers wisten echter niet te profiteren van dit buitenkansje door de pingel over het doel van de deze week gebleven Vaessen te schieten.

Moldavisch international Iovu

Tijdens de tweede helft deed er een opvallend gezicht mee aan Waalwijkse zijde. Het betreft de 20 jarige Centrale verdediger Iurie Iovi. Hij is op stage bij RKC en heeft een verleden als speler van het Italiaanse Calgliari waar hij voornamelijk in het jeugdelftal actief was. Daarnaast maakte hij ook kortstondig zijn debuut in het nationale elftal van Moldavie. Hij speelde een verdienstelijke tweede helft maar heelveel eruit op te maken is er nog niet. Wellicht volgende week tijdens de open dag tegen Cambuur kunnen we meer van deze beloftevolle voetballer aanschouwen.

Opstelling RKC: Vaessen, Lelieveld, Gaari (46. Bakari), Adewoye (46. Iovu), Van den Buijs (73. Augustijns), Lutonda (73. Wouters), Vroegh (46. Felida), Oukili (55. Mulder), Bel Hassani, Kramer (55. Biereth), Daneels (55. Kuijpers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *