Iurie Iovu op proef bij RKC

Na het vertrek van Meulensteen en Touba is het hoognodig om minimaal één extra verdediger binnen te halen voor aankomend seizoen. Dat de club niet over één nacht ijs gaat is inmiddels duidelijk. Ook is inmiddels duidelijk dat de club op zoek is naar een bepaald type verdediger. In die zoektocht zijn de mannen op kantoor uitgekomen bij Iurie Iovu.

Iovu is een boomlange Moldavische centrale verdediger van 1,96 die de afgelopen seizoenen uitkwam in het jeugdteam van Cagliari in Italië. Daarnaast zat hij in de Serie A inmiddels bij meerdere wedstrijden van het eerste team op de bank.

Bij de nationale elftallen van Moldavië was hij een vast gezicht in onder andere de Onder 17, 19 en 21 elftallen en inmiddels heeft hij ook zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van Moldavië.

Iovu in actie voor Cagliari, Foto: Instagram Iurie Iovu

De 20 jarige verdediger is afgelopen week aangesloten bij het trainingskamp in Duitsland en zal vandaag (op 20 juli) meedoen in de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. Wanneer hij genoeg indrukt maakt, is de kans aanwezig dat hij een contract aangeboden krijgt in Waalwijk.

Succes, Iurie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *