De transferperikelen rondom Touba

De uitgaande transfer van Ahmed Touba begint aparte vormen aan te nemen. Nadat Touba afgelopen seizoen al weg wilde, lijkt hij deze zomer met nog een contract voor één seizoen toch echt te vertrekken in Waalwijk. Heel soepel lopen de transferonderhandelingen rondom Touba echter niet.

Het was voor Touba een teleurstelling dat hij na zijn geweldige jaar in het seizoen 2020/2021 geen transfer maakte, ondanks dat zijn zaakwaarnemer hem bij verschillende clubs aan had geboden. Afgelopen seizoen had Touba, mede door een aantal perikelen in zijn privésfeer, een iets minder seizoen. Wel maakte hij zijn debuut voor het Algerijnse elftal waar hij ook voor wist te scoren.

Nu Touba nog maar één jaar over heeft van zijn contract is dit het moment om hem te verkopen. Inmiddels zijn er verschillende lijstjes met grote clubs (zelfs van Champions League niveau) voorbij gekomen die allemaal interesse zouden hebben in Touba, toch lijken de meeste van deze clubs nooit concreet te zijn geworden voor de verdediger.

Het is zo dat de zaakwaarnemer van Touba hem (ook deze transferperiode) overal en nergens aan heeft geboden en dat hij inderdaad op enkele lijstjes van grote clubs staat. Verschillende Turkse en Nederlandse bronnen melden aan RKCNu dat Touba zo’n 2,5 miljoen moet kosten. Dat is voor veel van deze clubs toch een drempel, waardoor een aantal Turkse clubs het meest concreet lijken om Touba op te pikken in Waalwijk.

Touba lijkt zijn zinnen zo erg op een vertrek te hebben gezet, dat hij naar het schijnt al afscheid heeft genomen van zijn ploeggenoten. Op dit moment verblijft Touba in Algerije, waar hij geniet van zijn vakantie. Aankomende week zou hij in principe weer aan sluiten bij de selectie in Waalwijk, mocht er dan nog geen transfer afgerond zijn. Het is dus afwachten of Touba zich überhaupt nog in Waalwijk meldt.

Foto: RKC Waalwijk
1 reactie
  1. Bizarre situatie, hopelijk komt er voor rkc een goed einde aan deze soap, en eindigen we niet straks met 0 euro door een onwerkbare situatie, of een morrende speler die z’n contract uitzit en transfervrijweg loopt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *