RKC wint eerste oefenwedstrijd, Biereth maakt debuut en scoort

Vanmiddag is de voorbereiding op het nieuwe seizoen dan écht gestart. Nadat eerder vandaag de nieuwe thuisshirts werden onthuld, speelde we op sportpark eikendonk van WSC tegen het regioteam en werd er gewonnen met 0-5.

De wedstrijd begon met een elftal dat nog de nodige krachten miste, de volgende elf mannen werden namelijk door Oosting het veld in gestuurd: Spenkelink, Lelieveld, Lutonda, Mulder, Nieuwpoort, Felida, Augustijns, Bel Hassani, Daneels, Kramer, Kuijpers.

Een aantal spelers ontbraken vanmiddag. Zo Touba en Bakari nog op vakantie, waren Pereira en Vaessen niet opgenomen in de wedstrijdselectie, Adewoye lichtelijk geblesseerd en Meulensteen dicht bij een transfer naar Vitesse.

Uiteraard was het krachtsverschil in de wedstrijd groot, maar de keeper van het regioteam wist een aantal ballen goed te pakken. Toch kon hij in de eerste helft niet voorkomen dat Kramer twee goals maakte (1 bal uit een rebound, 1 kopgoal) waardoor de rust stand 0-2 was.

Na de rust werden Spenkelink, Mulder, Augustijns, Kramer en Kuijpers gewisseld voor Kesting, Wouters, Oukili, Min en Biereth. De verwachtingen voor laatstgenoemde liggen hoog nu hij dit seizoen gehuurd werd van Arsenal. Hij had slechts anderhalve minuut nodig om zijn eerste doelpunt te maken voor RKC. Nadat er een overtreding werd gemaakt op Min was het Biereth die de penalty binnen schoot.

Dank aan @SuperVakF

In de 81e minuut was het opnieuw Biereth die scoorde, bij de tweede paal kopte hij een voorzet binnen: 0-4.

Ook Oukili mocht zijn naam nog op het scorebord zetten, in de 88e minuut kon hij in een leeg doel de bal binnen schuiven.

Daar bleef het uiteindelijk ook bij, waardoor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2022/2023 werd gewonnen met 0-5. Volgend weekend staat er opnieuw een oefenwedstrijd op het programma, opnieuw bij een buurman, want op het veld van VV Baardwijk oefenen we tegen TOP Oss. Tot dan!

Foto's met grote dank aan onze huisfotograaf Robbert
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *