RKC eindigt het seizoen net zoals het begon: Met winst op AZ!

Het is 15 mei, de zon schijnt, we spelen een wedstrijd in Alkmaar en hoeven in de laatste speelronde van dit jaar voor de verandering eens niet billen te knijpen, na het veiligstellen van nog een jaar Eredivisie voetbal afgelopen woensdag tegen Heracles. In Alkmaar sloten we het seizoen af op dezelfde manier zoals we waren begonnen, met winst op AZ: 1-3!

We begonnen de wedstrijd met een andere opstelling dan de laatste weken. Nieuwpoort, Lutonda en Daneels speelden voor Touba, Büttner en Kramer. Hoewel de wedstrijd nog weinig belangen kende (RKC was immers al veilig en AZ zeker van Play-offs), was er in de stand rondom TV gelden nog wel wat te winnen. De eerste helft begon vanuit Waalwijkse kant echter slapjes en AZ kreeg al in het eerste kwartier een paar grote kansen. Toch was het in de 18e minuut RKC dat op voorsprong kwam. Na een goede steekbal kon Bakari weg op de flank en met een perfecte voorzet, zette hij Stokkers alleen voor de keeper van AZ: 0-1!

Lang leek de eerste helft daar ook in te eindigen. Het spel golfde wat op en neer, maar echt hele grote kansen leken er niet meer te komen, tot aan de blessuretijd van de eerste helft. AZ kreeg toen namelijk een corner die slecht verdedigd werd, waardoor Dani de Wit vrij simpel de 1-1 in kon koppen wat dus ook de ruststand was.

In de tweede helft begon AZ goed en dat leidde tot een wereld kans voor Pavlidis, maar die schoot de bal in een 1 op 1 met Vaessen naast. In de 64e minuut was het de ingevallen Gaari die knap weggestoken werd door Stokkers en de bal in de verre hoek schoof: 1-2!

Een aantal minuten later leek het gelijk te worden, maar door buitenspel werd de goal van AZ afgekeurd.

In de 79e minuut gooide Kuijpers de wedstrijd in het slot! Na een goede rush van Bakari die een prima voorzet afleverde schoot Kuijpers knap raak: 1-3!

Door de overwinning van AZ en de standen elders eindigt RKC op een geweldig knappe 10e(!) plaats in de Eredivisie. Wie had dat een week geleden na het gelijkspel tegen Cambuur gedacht?

We danken jullie voor het volgen van de verslagen van RKCNu dit seizoen. Aanstaande donderdag zijn we er voor de laatste aflevering van RKCNu: De Podcast dit seizoen, met een hoop hele mooie gasten. Graag tot dan!

Foto: RKC Waalwijk
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *